Ethereum üst üste 3 gün geri çekildi! ETH neden düşüyor?

Ethereum üst üste 3 gün geri çekildi! ETH neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH/USD) fiyat toparlanma rallisi son iki günde azaldı. Altcoin fiyatı son iki gün içinde düştü ve bu haftaki en yüksek seviyenin yaklaşık %7 altında olan 2.595 dolardan işlem görüyor.

Ethereum neden geri çekiliyor?

Ethereum fiyatının son birkaç gündür yoğun baskı altında olmasının üç ana nedeni var. Birincisi, çoğu merkez bankası faiz artırımına gittiği için para politikasıyla ilgili endişeler var. Geçen hafta, Federal Rezerv bu yıl yaklaşık üç faiz artırımı uygulayacağını ima etti. Bazı analistler şimdi bankanın 7’ye kadar faiz artırımına gidebileceğini tahmin ediyor.

Fed yalnız değil. Avustralya Merkez Bankası bu hafta faiz oranlarını değiştirmedi. Ancak bir konuşmada, bankanın yöneticisi bu yıl içinde faiz oranlarını artırma ihtimalini de dışlamadı.

İngiltere Merkez Bankası Perşembe günü faiz oranlarını %0,25 artırırken, analistler Avrupa Merkez Bankası’nın da bu yıl faiz oranlarını artırmasını bekliyor. Tarihsel olarak, Ethereum ve diğer riskli varlıklar, merkez bankaları faiz artırıcı bir duruşa sahip olduğunda düşük performans gösterme eğilimindedir.

İkincisi, DEFI projelerinin güvenliği ile ilgili artan riskler. Bu haftaki asıl endişe, Wormhole’un bilgisayar korsanları tarafından 320 milyon dolardan fazla kripto para çaldığını bildirmesinden sonra ortaya çıktı. Wormhole, Solana’yı Ethereum’a bağlayan bir köprüdür.

Tek endişe bu değil. Bu haftanın başlarında Wonderland fiyatı, QuadrigaCX’in bir kurucu ortağı tarafından yönetildiğinin ortaya çıkmasından sonra düştü. Quadriga, CEO’su ölen ve milyonlarca kayba yol açan bir şirkettir. Bu nedenle, DEFI’deki varlıkların güvenliği konusunda endişeler var. DeFi Llama’ya göre, Ethereum’un DeFi platformu son birkaç gün içinde kilitlenen toplam değerde 40 milyar doların üzerinde kayıp yaşadı.

Ethereum fiyat hareketi

Ethereum fiyatının geri çekilmesinin üçüncü nedeni tekniklere dayanıyor. Dört saatlik grafiğe dönersek, son zamanlarda klasik bir düşüş formasyonunun ortaya çıktığını görüyoruz. Bu formasyon yükselen kama olarak bilinir ve tüccarlar tarafından kullanılan en yüksek düşüş formasyonlarından biridir.

Bu hafta boyunca, Ethereum bu kalıbı oluşturdu ve iki çizgisi birbirine yaklaşıyor. Şimdi, altcoin, kama deseninin aşağı tarafının altına hareket etti. Bu nedenle, ayılar kilit destek seviyesini Ocak ayındaki en düşük seviye olan 2,165 dolar olarak hedefledikçe kripto paranın düşmeye devam etme ihtimali yüksek.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin