Robert Kiyosaki, emeklilik için neden Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı

Enflasyon öncesinde tüm gözler Bitcoin ve türevlerine döndü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 10 Ağustos Çarşamba günü TSİ 15.30’da ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Kürsel piyasalarda tüm gözler Amerika’ya bir kez daha döndü. Bu süre zarfında ise volatilitenin yüksek olması bekleniyor. Dijital varlıklar ise dün itibarıyla enflasyonu fiyatlamaya başladı.

Yatırımcılar, 10 Ağustos’ta Temmuz enflasyon okumasını bekliyor. Bu esnada Bitcoin (BTC/USD), güçlü bir teknik direnç seviyesi gibi görünen bölgeden sekti. Geçen ay içinde üçüncü kez 24 bin doları reddettikten sonra Salı sabahı ticaretinde bazı kazanımlardan vazgeçti.

Bitcoin (BTC-USD), 8 Ağustos’taki haftalık 24.220 dolarlık haftalık zirvesinden kısa bir süre önce %4.7 düşüşle 23.000 dolara geriledi.

Bitcoin ve türevlerinde geri çekilme

Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake sistemine geçiş konuşurken Ethereum’da da geri çekilmeler oldu. Bir önceki seansta 1.7000 doları geçen altcoin, sonrasında en kısa sürede %6.1 düşüşle 1.650 dolara kadar geriledi.

GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou bir notta, “Bitcoin birkaç gün boyunca 23.000 dolar veya altında konsolide ederse, Bitcoin bir önceki en yüksek seviye olan 24.700 dolara henüz ulaşmadığı için daha düşük bir fitat oluşturabilir” dedi.

Küresel piyasalarda son durum

Dow Jones (DJI) -%0,2, S&P 500 (SP500) -%0,5 ve Nasdaq (COMP.IND) -%1,3 ile kırmızıda işlem görüyor. AMC Entertainment (AMC) -%5 ve GameStop (GME) -%5,9 gibi stoklarda, merakla beklenen başka bir CPI baskısından önce bir nefes alıyor.

Ham Petrol (CL1:COM) ve Bakır (HG1) dahil olmak üzere bir dizi emtia fiyatlarının yüksek seviyelerden çıkmasıyla, Haziran ayındaki +%9,1’den Temmuz’da %8,7 Y/Y’ye düşmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, değişken gıda ve emtia fiyatları çıkarıldığında, TÜFE’nin Temmuz ayında bir yıl öncesine göre +%6,9’a kıyasla daha önceki +%5,9’a yükselmesi bekleniyor.

Amerika enflasyon beklentisi

Tüketici fiyat enflasyonu beklentileri aşarsa, Hazine getiri eğrisinin kısa ucundaki tahvil yatırımcıları, merkez bankasının şimdiki önceliği enflasyonist baskıları azaltmak olduğundan, daha büyük ve daha hızlı Federal Rezerv faiz oranı artışlarını fiyatlandırmaya yönlendirilebilir. Buna karşılık, kısa vadeli getiriler uzun vadeli getirilerin üzerine çıkacağından getiri eğrisi daha da dikleşebilir.

Kripto odaklı hisse senetleri: MicroStrategy (MSTR) -%3,4, Coinbase Global (COIN) -%8,1, Riot Blockchain (RIOT) -%9,3, Bitfarms (BITF) -%7,8, Core Scientific (CORZ) -%8,9, Galaxy Digital (OTCPK:BRPHF) -%6.4 ve SOS (SOS) -%-17.3.

seekingalpha


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin