Kripto piyasasında son durum: Varlıklar nasıl hareket ediyor?
Kripto piyasasında son durum: Varlıklar nasıl hareket ediyor?

Kripto piyasasında son durum: Varlıklar nasıl hareket ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Salı günü %3,8 kayıpla günü 23.200 dolar civarında kapattı ve Çarşamba sabahı 22.900 dolar seviyelerine geriledi. Ethereum son 24 saatte %5,6 kayıpla 1.680 dolara düştü. En iyi altcoin’lerden BNB ve Solana sırasıyla %2,5 ve %7,2 kaybetti. CoinMarketCap’e göre toplam kripto piyasası kapitalizasyonu bir gecede %3,9 düşüşle 1.08 trilyon dolara geriledi.

Hisse senedi endekslerindeki toparlanma kısıtlandı, ancak bu değişiklikler Bitcoin’i ve tüm kripto pazarını etkiledi. Düşüş devam ederse, yatırımcılar önceki yerel düşüklerin yoğunlaştığı 21.500 dolar bölgesine çok dikkat etmeli. Bunun altına bir düşüş ve 50 günlük ortalamanın altına kesin bir getiri, kripto piyasasını yeni diplere götürebilecek yeni bir düşüş dalgasının başlangıcı olabilir. En azından Haziran-Temmuz dip seviyeleri için bir test olabilir.

Bitcoin hangi aralıkta seyredecek?

CoinShares’e göre, kripto fonlarına net sermaye girişi geçen hafta yavaşladı ve Ethereum 16 milyon dolarla en fazla yatırımı oluşturuyor. Bitcoin’e yatırım yapan fonlar 8.5 milyon dolar kaybetti; açığa alınmasına izin verenler 7.5 milyon dolarlık çıkışla karşı karşıya kaldı.

Yatırım firması Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin‘in bir süreliğine 20.000 dolar ila 30.000 dolar bandında kalacağını düşünüyor.

USDC ihraççısı Circle, ABD Hazine Bakanlığı’nın kararlarının ardından Tornado Cash bağlantılı cüzdan adreslerinde 75 bin USDC’yi bloke etti. ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus Group’un Tornado Cash kullanarak kripto para aklama eylemi gerçekleştirmesinden dolayı yaptırım uyguladığını açıkladı.

Avustralya Merkez Bankası, CBDC dijital para biriminin pratik kullanımına yönelik seçenekleri keşfetmek için Dijital Finans Kurumsal Araştırma Merkezi (DFCRC) ile birlikte çalışıyor.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in yasallaştırılmasıyla birlikte ülkedeki turizm faaliyetlerinin %30’un üzerinde artış gösterdiğini söyledi.

İran, ABD yaptırımlarıyla kısıtlanan küresel finansal sistemi atlayarak, kripto para ile 10 milyon dolarlık ilk ithalat işleminin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin