Yeni Samsung çipleri, güç tüketimini yüzde 50'ye kadar azaltabilir
Yeni Samsung çipleri, güç tüketimini yüzde 50'ye kadar azaltabilir

Enerji verimli Samsung çipleri, madencilere fayda sağlayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung, 18 Ekim tarihli resmi basın açıklamasına göre, enerji tüketimini yüzde 50’ye kadar azaltabilen, 7 nanometre (nm) Low Power Plus (7LPP) işlem node’si için yeni bir üretim süreci başlattı.

Yeni Samsung çipleri, güç tüketimini yüzde 50’ye kadar azaltabilir

Şirket’in yeni çipleri ultraviyole (EUV) litografi teknolojisine dayanıyor ve yeni 7LPP çipleri madenciliği daha yoğun (alan verimli) ve enerji tasarruflu hale getiriyor. Şirket, 7LPP teknolojisinin süreç karmaşıklığını daha az katman ve daha iyi verimle azalttığını söylüyor. Ayrıca çipler, alan verimliliğinde %40’lık bir artış ve %20 daha yüksek performans sağlar. Buna ek olarak, yeni çipler güç tüketimini %50’ye kadar azaltabilir.

Bu durum, kripto madencileri için kârlılığı ve verimliliği artırmak amacıyla, Şirket’in donanımının, enerji maliyetlerinin sektörün karlılığında kritik bir etken olduğunu göstermesi açısından olumlu sonuçlar doğurabilir.

Şirket, bu çipleri kimin kullanacağı konusunda bilgi vermedi

Samsung Electronic şirketinde satış ve pazarlama ekibi müdürü olan Charlie Bae, bu konuya yönelik şunları söyledi:

ABV proses node’si ile Şirket, yarı iletken endüstrisinde sessiz bir devrim başlattı. Gofretlerin nasıl üretildiğine dair bu temel değişim, müşterilerimizin ürünlerimizin piyasaya çıkma sürelerini önemli ölçüde daha yüksek verim, azaltılmış tabakalar ve daha iyi verim ile geliştirmelerine olanak tanır.

Şirket, bu çipleri yakın bir gelecekte kimin kullanacağı konusunda bilgi vermemiş olsa da, şirket yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) uygulamaları için kullanılacağını ima ediyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin