En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!
En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in önde gelen DeFi protokolü dForce, bir hack saldırısına uğradı. Protokolün yaklaşık 25 milyon dolar kaybettiği ifade edildi. Söz konusu miktar tüm kilitli fonların yaklaşık yüzde 99,95’ine tekabül ediyor. Ayrıca Lendf.Me borç verme platformu çevrim dışı kaldı.

DeFi protokolünün fonlarında sadece 10 bin dolar kaldı

DeFi (merkezsiz finans) veri toplayıcısı DeFi Pulse’a göre, dForce protokolü altındaki kilitli fonların toplam değeri hack saldırısının ardından yaklaşık 25 milyon dolardan sadece 10.000 dolara düştü.

Platformun CEO’su, dForce hackini Telegram üzerinden yaptığı açıklamada onayladı ve 19 Nisan’da saldırıya uğradığını duyurdu. Platformun yönetim ekibinin şu anda ihlali araştırdığını belirten CEO, kullanıcılardan Lendf.Me platformuna herhangi bir varlık aktarmaktan kaçınmalarını istedi.

ERC-777 token standardındaki açıktan yararlanıldı

Saldırı esnasında Ethereum’un ERC-777 token standardının doğasında bulunan bir güvenlik açığından yararlanıldığı aktarıldı.

Aynı güvenlik açığı, Uniswap merkezsiz borsadaki (DEX) akıllı sözleşmelerden 300.000 doların üzerinde Bitcoin çalmak için de kullanılmıştı. Saldırıya yanıt olarak Tokenlon, saklanan tüm BTC’lerin imBTC transferlerini geçici olarak devre dışı bırakmıştı.

DForce, ocak ayında imBTC için entegre desteğini destekledi ve dForce’dan yararlanmak için kullanılmış olabileceği konusunda spekülasyonlara yol açtı.

cryptopolitan

Sektörün en ünlü analistlerinden birinden akılalmaz Bitcoin tahmini!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin