featured

Yalnız değilsiniz, onlar da çok kaybetti! Elon Musk ve Jeff Bezos kripto çöküşü yüzünden milyarlarca dolar zararda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki düşüş, teknoloji devleri Elon Musk ve Jeff Bezos’a milyarlarca dolara mal oldu.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, kripto para birimlerinin bazı ülkelerde yasaklanacağı ve bazılarında da yoğun düzenlemelerle karşılaşacağı haberleri gündemdeydi. Bu haberlerin yarattığı korku yüzünden piyasa 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti.

Geçtiğimiz hafta, sadece kripto para piyasası değil teknoloji hisseleri de kötü performans gösterdi. Borsalar Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana en kötü haftasını yaşadı.

Yüksek teknoloji egzersiz ekipmanı şirketi Peloton’un hissesi halka arz fiyatının altına düşerken, Netflix on yıl boyunca hisse fiyatındaki en keskin düşüşe katlanmak zorunda kaldı. Bu da Peloton hisselerinin şimdi borsada ilk teklif edildiklerinden daha az değerli olduğu anlamına geliyor.

Dünyanın en zenginleri de kaybediyor

Independent’a göre, Tesla CEO’su Elon Musk ve Amazon patronu Jeff Bezos, kripto çöküşü nedeniyle kişisel servetlerinin önemli ölçüde düştüğünü gördüler. Ancak o kadar zenginler ki bu düşüş mali durumlarını pek de mahvedecek gibi görünmüyorlar.

kripto Elon Musk Jeff Bezos

Elon Musk, kripto para piyasası ve teknoloji stoklarındaki düşüş nedeniyle 25,1 milyar dolar kaybederken, Bezos ise yaklaşık olarak 20 milyar dolar kaybetti.

Çoğu insan için bu, bırakın kaybetmeyi, hayal bile edebileceklerinden daha fazla para olurdu. Ancak gezegende 20 milyar dolardan fazla kaybedebilecek ve kötü etkilenmeyecek iki kişi varsa o da Elon Musk ve Bezos’tur.

Elon Musk’ın 243,4 milyar dolarlık kişisel serveti onu dünyanın en zengin insanı yaparken, Bezos ise 167,6 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada yer alıyor.

Binance’den Changpeng Zhao 17,7 milyar dolar ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de 10,4 milyar dolar kaybetti. Böylece diğer teknoloji devleri de büyük miktarda paranın yok olduğuna şahit oldular.

Piyasa lideri Bitcoin geçen hafta %16,8 oranında değer kaybı yaşarken en büyük altcoin olan  Ethereum ise %25 oranında düştü. Diğer kripto para birimleri de hem uzun hem de kısa vadeli dönemlerde değer kaybetmeye devam ediyor.

Forbes verilerine göre analistler, Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimlerinin fiyatının piyasaya olan güven azaldıkça daha da düşmeye devam edebileceği konusunda uyarıyor. Böylece piyasa yeni daha da düşük seviyelere gidebilir.

Analistler, kripto para piyasasının insanların fiyatların yükselmeye devam etmesini beklemesine bağlı olduğunu anladığında patlayabilecek bir spekülatif balon olduğundan da endişe ediyor.

Kripto para birimlerinin değerlerindeki büyük dalgalanmalar, bir çöküşle sonuçlanabilecek ve beraberinde trilyonlarca dolar değerinde yatırım götürebilecek ‘finansal çılgınlık’ uyarılarının yapılmasına sebep oluyor.

unilad


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin