El Salvador, sembolik olarak BTC alımı yaptı!

El Salvador, sembolik olarak BTC alımı yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkesi aldığı Bitcoin varlıklarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 2021 yılına damgasını vuran El Salvador, son bir alım daha gerçekleştirdi. Ancak bu sefer yapılan alım biraz daha sembolik oldu. 21 Aralık Salı gününe özel olarak Latin Amerika hükümeti sadece 21 BTC satın aldı. Bu satın alma bir önceki ticaretin gerisinde kalmış oldu.

El Salvador, Eylül ayında Bitcoin’i resmi olarak tanıdıktan sonra dünyanın gündeminden hiçbir zaman çıkmadı. Bitcoin’in resmi para birimi olması sadece ülke içinde değil, tüm dünya tarafından fazlasıyla konuşuldu. Ayrıca BTC sadece bir para birimi olarak kullanılmadı. Ülkenin rezervlerinde ve üretiminde de Bitcoin önemli bir rol oynadı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ise, Bitcoin’deki her düşüşü fırsat bilerek rezervlere ekleme yaptı. Dip fırsatları değerlendiren Bukele, belirli noktalardan Bitcoin satın aldı. Şimdi ise ülke rezervlerine sembolik bir alım gerçekleşti. 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin rezervlerine daha fazla BTC eklediğini duyurdu. Satın alma 21 Aralık Salı günü gerçekleşti. 21 BTC’nin 21:00’de satın alındığı görüldü. Satın alma 21. yüzyılın 21. yılının 21. gününü kutlamak için yapıldığı belirtildi. Doğası gereği tamamen sembolik bir alım gerçekleşmiş oldu.

El Salvador, sembolik de olsa yeni Bitcoin satın aldı

El Salvador geçmişte birden fazla Bitcoin alımı yapmıştı. Bu işlem hacim açısından pek kıyaslanamaz. Mevcut piyasa fiyatında 21 BTC, 1 milyon doların biraz üzerine denk geliyor. Ülke, 2021 yılının Ekim ayında daha fazla alım gerçekleştirmişti. Piyasa düşüşteyken 420 BTC almıştı. Sadece bununla sınırlı kalmayıp daha önce yüzlerce Bitcoin satın alınmıştı. 

Yeni Bitcoin alımı, ülkenin kasasına gerçekten önemli bir miktar eklemiyor. Ancak El Salvador bazı yetkililerin ne kadar inandığını gösteriyor. Başkan Bukele bunların en öne çıkanı. Sözleri ve eylemleri hem övgü hem de eleştiri alsa da Bukele, ciddi bir BTC savunucusu.

beincrypto


Binance komisyon   indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin