Dikkat çeken araştırma:
Dikkat çeken araştırma: "5 milyon Bitcoin 10.000 BTC cüzdanı tarafından kontrol ediliyor"

Dikkat çeken araştırma: “5 milyon Bitcoin 10.000 BTC cüzdanı tarafından kontrol ediliyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yapılan yeni araştırmaya göre Bitcoin sahiplerinin yüzde 0,01’i dolaşımın yüzde 27 oranını kontrol ediyor. Wall Street Journal tarafından yürütülen çalışmaya göre Bitcoin adreslerinin ş %0,01’inin dolaşımdaki tüm Bitcoin’in (yaklaşık 19 milyon kripto para) şaşırtıcı bir şekilde %27’sinin kontrolünde olduğunu belirtiyor.

10.000 Bitcoin cüzdanında 5 milyon BTC bulunuyor!

Çalışmaya göre 5 milyon Bitcoin’in (232 milyar dolara eşdeğer) yalnızca 10.000 kripto cüzdanı tarafından kontrol edildiği sonucuna ulaşıldı. Genel olarak, elde edilen son verilere göre Bitcoin dünya genelinde yaklaşık 114 milyon cüzdanı elinde bulunduruyor. On dokuz milyon Bitcoin zaten çıkarıldı ve dolaşımda ve bu BTC miktarının yaklaşık üçte biri ise cüzdanların %0,01’inde bulunuyor.

MIT’nin Sloan School of Management ve London School of Economics’teki araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen bir çalışma, BTC blockchain üzerinde 13 yıl boyuna gerçekleştirilen transfer işlemleri incelendi.

BTC’nin çok az sayıda adreste bu yüksek konsantrasyonu nedeniyle BTC’nin oldukça merkezi bir sistem olduğuna inanılıyor. Bu nedenle, Bitcoin’in sistemik riske duyarlı olduğuna inanıyorlar. Ayrıca, yükselen BTC fiyatından elde edilen tüm kârlar çok küçük bir grup insana bırakılıyor. Bu kişiler kripto balinası olarak tanınıyor.

Bitcoin madencilerinin ve borsalarının zenginliği son zamanlarda artış gösteriyor. Bitcoin 2008 yılında gizemli Satoshi Nakamoto tarafından yaratılmasından sonra ortaya çıkmasına, BT ​​okuryazarlığına sahip herkesin bilgisayarlarını bir düğüme dönüştürebilmesine ve Bitcoin madenciliğine başlamasına rağmen, bu günlerde BTC, belirtildiği gibi oldukça merkezi görülüyor.

Bitcoin ticareti çoğunlukla merkezi borsalar aracılığıyla gerçekleşiyor. Binance, Coinbase, Huobi, vb. Madencilik o kadar pahalı hale geldi ki, yalnızca büyük şirketler blockchaindeki işlemleri doğrulayarak ağ için yeni Bitcoin’ler bastırılabiliyor.

Bu nedenle, çalışma, kripto borsalarının ve BTC madencilerinin servetlerinin geçen oldukça fazla artığını. Kripto paranın Mart 2020’de 5.000 dolardan bu Kasım’da neredeyse 69.000 dolara yükseldiğini gördüklerini söylüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin