Efsane Bitcoin rallisi ETF sonrası başlayacak mı?
Efsane Bitcoin rallisi ETF sonrası başlayacak mı?

Efsane Bitcoin rallisi ETF sonrası başlayacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’nın ilk vadeli işlemlerine başlayan Bitcoin, 4. çeyrekte büyümeye devam ediyor. İlk vadeli işleminde 1 milyar dolarlık yatırım almayı başaran kripto varlık, en değerli ikinci fon oldu. Tüm güzel haberlerle birlikte Bitcoin rallisi teorileri kendini gösteriyor.

Bitcoin, geçtiğimiz haftayı 61.000 doların üzerinde kapatmıştı. Yeni haftaya da 60 bin dolardan başlangıç yaptı. Bu sayede dünyanın lider kripto para birimi Temmuz ayında büyük düşüşten sonra ilk defa 60.000 dolarla haftaya giriş yapmış oldu.

2021 yılının 2. çeyreğinin sonunda ve 3. çeyreğin başında kripto piyasası büyük bir düzeltme yaşamıştı. Ayı sezonuna giriş yapan kripto dünyası yüzde 100’e varan düşüşlere sahne olmuştu. Bitcoin önderliğinde ise 4. çeyrek daha hareketli başladı. Boğaların varlığı hissedilirken ayılar kış uykusuna erkenden yattı.

ETF onayı Bitcoin rallisi için önemli bir dönüm noktası oldu

Bitcoin’in çabucak toparlanmasında en büyük etken olumlu haberler oldu. The Word B etkinliği, El Salvador’un Bitcoin’i resmi para olarak tanıması ve son olarak ETF onayı alması fiyatında ciddi etken oluşturdu. Özellikle son ETF onayı ile Bitcoin rallisi kaçınılmaz hale geldi. 100 bin dolar beklentisi daha çok konuşulmaya başlandı.

Efsanevi fon yönetici olan Raoul Pal son günlerde yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Raoul Pal,

“Bitcoin vadeli ETF’ini ihraç etmek iyi bir adım. Fakat vadeli işlemler boğa sezonunda büyük bir prime yol açacak. Bu da hedge fonlarında büyük bir arbitraj fırsatına izin verecek. ETF, kripto varlıkların legal olduğunu kabul eden bir başarı olarak da görülebilir.”

2021 yılının sonlarına doğru yaklaşırken büyük bir rallinin pençesinde olduğumuz görülüyor. Bitcoin rallisi yeni bir ATH ile kendini tetikleyebilir. Bununla beraber sene sonunda rallinin en büyük sonucu oluşabilir.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin