Merkezi olmayan borsa dYdX tartışmaların hedefinde, peki neden?

dYdX, merkeziyetsiz borsa yolundan sapıyor mu? Müdahale ağır eleştiri getirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in kripto yasağından sonra dYdX merkezisyetsiz borsa bir anda patlama yapmıştı. Kullanıcların bu borsaya yönelmesiyle birlikte hacim girişleri bir anda artmıştı. Ancak olayların üzerinden zaman geçmesinin ardından sular duruldu. Şimdi ise borsa başka bir nedenden dolayı eleştiriliyor.

dYdX, son engellemeler nedeniyle kripto topluluğundan merkezileşme ve sansür eleştirileriyle karşı karşıya. Birkaç kullanıcıya, yasal nedenlerle kalıcı olarak engellendiklerini söyleyen mesajlar gönderildi. dYdX ile ilişkili Starkware yöneticileri, tuhaf ve beklenmedik olduğunu söyleyerek konuyu araştırıyorlar.

Merkezi olmayan borsa dYdX, kripto alanındaki kullanıcılar ve önemli kişiler endişelerini paylaşmak için Twitter ve forumlarda tartışıldı. Yearn.finance projesiyle ilişkili bir kripto kullanıcısı olan Banteg, platformu kullanmasının nasıl engellendiğine dair bir tweet yayınladı. Engellemeler çok beklenmedik görünüyor. Bu da gelişmeyle ilgili çok az ayrıntı olmasına rağmen bunun kasıtsız olabileceğini gösteriyor.

dYdX borsası, kullanıcı hesaplarını engelledi

Borsanın forumunda isimsiz bir kullanıcı, kendisine “dYdX kullanım şartlarını ihlal eden bir yargı bölgesinde ikamet ediyorum veya ticaret yapıyorum” mesajını aldığını söyleyerek aynı sorunu paylaştı. Borsa, yayınlandığı sırada konuyla ilgili yorum yapmadı.

23 Nisan’da forum gönderisi ve 25 Nisan’da Banteg’in tweet’i ile bu olaylar en az son iki gündür yaşanıyor. Bu blokajlarla ilgili daha fazla kamuoyuna açıklama yapılmadı.

Kripto topluluğu, merkeziyetçilik eksikliği nedeniyle borsayı eleştiriyor. Neler olup bittiği tam olarak belli değil. Ancak kullanıcıların çok az bildirimde bulunmadan yasaklanabilmesi bu eleştiriyi yükseltmek için yeterli.

Borsalar, merkeziyetçiliği sağlamak mı istiyor?

dYdX’teki sorun, neler olup bittiği gerçekten net olmasa da, garip bir durum gibi görünüyor. Eğer dYdX gerçekten de kullanıcıları yargı yetkisine göre kilitliyorsa, bu merkeziyetçilik ilkelerine aykırıdır. Platformdaki bir yöneticinin bunun olmaması gerektiğini ima etmesi, bunun bir tür hata olabileceğini gösteriyor.

Düzenleyiciler, yönetmeliğin uygulanmasının zor olduğunu kabul etseler de, merkezi olmayan platformları dikkate alıyorlar. Bu yasalar ortaya çıkmasa bile, hizmetlerin durdurulabileceği durumlar vardır. MetaMask , DeFi alanındaki önemli rolü nedeniyle dikkate değer olan Venezuela’daki hizmetleri durdurmuştu.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin