Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı
Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı

Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7,5 milyar doların üzerinde değerleme ile dünyanın en değerli yapay zeka (AI) girişimi olan SenseTime, Çin’in dijital para araştırma enstitüsü ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Çin’in dijital parası dünyanın en büyük yapay zeka şirketine emanet

Dün resmi bir açıklama gerçekleştiren Hong Kong merkezli SenseTime, anlaşmanın Çin finans endüstrisinde yapay zeka teknolojisinin inovasyonunu ve uygulanmasını hızlandırmayı amaçladığını söyledi.

SenseTime tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İki taraf birlikte bir araştırma ve inovasyon kuruluşu oluşturacak, uygulama senaryolarına rehberlik edecek, yapay zeka teknolojisini finansal senaryolar için ortaklaşa geliştirecek ve AI inovasyon araştırmalarının finansal alanda ilerlemesini hızlandıracak.

Anlaşmaya ilişkin ayrıntılar bilinmiyor ancak Çin’in finansal kurumları arasında “risk kontrolü ve operasyonel yeteneklerin” güçlendirilmesine odaklandığı bildiriliyor.

SenseTime Çin’in en büyükleriyle iş birliği içinde çalışıyor

2014 yılında kurulan SenseTime, yüzleri ve görüntüleri büyük ölçekte analiz eden sistemlerde uzman. Firma; Xiaomi, Huawei, Alibaba ve Weibo dahil olmak üzere yüzlerce müşteri ve ortağa sahip.

Alibaba da ayrıca SenseTime’da bir yatırımcı ve girişimin 2018’de 600 milyon dolarlık fonlama turuna liderlik etti. SenseTime’ın diğer büyük destekçileri arasında Singapur devlet yatırım şirketi Temasek Holdings, Qualcomm Ventures ve SoftBank Vision Fund bulunuyor.

theblockcrypto

İki analistin Bitcoin tahminleri aynı noktada birleşti: BTC nereye gidiyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin