Dünyanın beşinci en büyük kripto borsası Bitfinex
Dünyanın beşinci en büyük kripto borsası Bitfinex İsviçre'ye taşınmak istiyor

Dünyanın beşinci en büyük kripto borsası Bitfinex İsviçre’ye taşınmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın beşinci en büyük kripto borsası Bitfinex İsviçre’ye taşınmak istiyor. 27 Mart Salı günü yayınlanan bir habere göre, Virginton merkezli bir şirket olan ve ticaret hacmi açısından dünyanın en büyük beşinci kripto para borsası olan Bitfinex şirketinin, İsviçre’nin Zug kentine taşınmasını planlıyor.

“Bitfinex ve ana şirket iFinex için yeni bir konut arıyoruz.”

İsviçreli-Alman gazetesine konuşan Bitfinex’in CEO’su Jean-Louis van der Velde, Salı günü İsviçre ticaret gazetesi Handelszeitung’da çıkan habere göre, şirketin İsviçre’ye taşınmayı planladığını doğruladı. Bitfinex’in, Uluslararası Finans SIF Devlet Sekreterliği ve İsviçre’nin Ekonomi Departmanı başkanlığını yürüten Federal Konsey Üyesi Johann Schneider-Ammann ile bir araya geldiği bildirildi.

Bitfinex’in CEO’su ve mevcut yönetim ekibi de İsviçre’ye yerleşmeyi planlıyor

Jean-Louis van der Velde konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bitfinex ve ana şirket iFinex için yeni bir konut arıyoruz. Birkaç yere yayılmış olan operasyonları birleştirmek istiyoruz.

Bitfinex’in yetkilileri şu sıralar İsviçre makamlarıyla da çeşitli görüşmeler yürütüyor. İsviçre’deki uzmanlar, Bitfinex’in İngiliz Virgin Adaları’ndan İsviçre’ye taşınması ile sınırlı bir kamu şirketi olarak kalacağını ve bu nedenle bir önceki ana şirket olan iFinex’ten ayrılacağını söylüyorlar. Hollandalı Jean-Louis van der Velde başkanlığındaki mevcut yönetim ekibi de İsviçre’ye yerleşmeyi planlıyor. Hem yasal ve mali bölümlerin yanı sıra teknik bölüm de, gelecekte İsviçre’den faaliyet gösterecek.

Dünyanın beşinci en büyük kripto borsası Bitfinex tüm borsalar arasında en şeffafı olmak istiyor

Bitfinex’in CEO’su Jean-Louis van der Velde ayrıca açıklamlarına şunları ekledi:

Tüm borsalar arasında en şeffafı olmak ve İsviçre regülatörünün gereksinimlerini karşılamak istiyoruz.

Bitfinex’in yasal baskılar nedeniyle İsviçre’ye taşınmayı düşündüğü söyleniyor

Bitfinex’in piyasayı manipüle etmek için kullanıldığı öne sürülen Tether ile olan ilişkisi nedeniyle başı bir süredir dertte. Ocak ayında, Bitfinex’e ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından bu nedenle mahkeme celbi gönderildiği ortaya çıktı. Bitfinex’in yasal baskılar nedeniyle İsviçre’ye taşınmayı düşündüğü söyleniyor.

Binance de Bitfinex’e benzer bir karar aldı

Öte yandan Binance de Bitfinex’e benzer bir karar aldı. Borsa, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, şirketin operasyonlarını Malta’ya taşıyacağını bildirdi. Zug, Bitfinex dışındaki kripto şirketleri için cazip bir yer olduğunu kanıtladı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin