Dudağınız uçuklayacak: Toplam kayıp Bitcoin miktarı açıklandı!
Dudağınız uçuklayacak: Toplam kayıp Bitcoin miktarı açıklandı!

Dudağınız uçuklayacak: Toplam kayıp Bitcoin miktarı açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blok zinciri verilerine göre, 140 milyar dolar değerinde dört milyondan fazla Bitcoin, son beş yıldır hareketsiz duruyor.

140 milyar dolarlık Bitcoin kayıp

Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’ya ait olduğu varsayılan, neredeyse tam olarak 2009 yılında çıkarılan ve hareket etmeyen bir milyon Bitcoin kaldı. 2010 ve 2011 yıllarında 1,4 milyon BTC çıkarıldı, geri kalanı ise 2016 yılına kadarki bölümde çıkarıldı.

Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Konseyi (NCSC), “140 milyar doların üzerinde Bitcoin, şu anda kayıp veya erişilemez durumda.” dedi.

Tüm bu kripto paraların kaybolduğu sonucuna nasıl ulaştıkları net değil çünkü geçen yıl bazı Bitcoin madencileri mülkiyeti göstermek için 2009’da çıkarılan 145 BTC adresini imzalamışlardı. NCSC, 220 milyon dolarlık BTC için yalnızca iki şifre deneme hakkı kalan Amerikalı bir programcıyı kanıt olarak gösterdi.

“Kağıt cüzdan sahibi olun”

NCSC’nin çözümü ise bir kağıt cüzdan almak. Bu şekilde fonlarınızı güvenceye alabildiğiniz ve nereye koyduğunuzu hatırladığınız sürece oldukça sağlam bir çözüm üretebilirsiniz.

Bu kripto paraların çoğu, muhtemelen Bitcoin’in değerinin kuruş cinsinden olduğu ilk günlerde kaybedildi. Pek çok kişi sabit disklerini sildi veya BTC yazılımını kaldırdı. Bunlar özellikle BTC’nin ne olduğunu anlamaya çalışan veya sahip oldukları kuruşluk BTC’ler hakkında hiçbir şey düşünmeyen kodlayıcılardı.

Bununla birlikte, en azından 2013 yılından bu yana, atık depolama sorunlarını önlemek için çok daha fazla özen gösteriliyor.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin