Dogecoin kurucusu, rakibini bakın niye eleştirdi?

Dogecoin kurucusu, rakibini bakın niye eleştirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çevrimiçi takma adı Shibetoshi Nakamoto tarafından bilinen Dogecoin kurucusu Billy Markus, memecoin Shiba Inu’yu eleştirdi. Metaverse projesi başlatan meme coini eleştiri yağmuruna tuttu. Billy Markus, hareketi çok az fayda sağlayan bir nakit kapma işlemine benzetti.

Shiba Inu kısa süre önce, satılık 100.595 arsaya sahip olacak bir Metaverse tabanının başlangınıcı yaptı. “SHIB: The Metaverse” adlı kendi sanal gerçeklik teklifini başlatmayı planladığı ekip tarafından paylaşıldı.

İlk günlerinde kendisini “dogecoin katili” olarak şekillendiren Shib Inu, son birkaç yılda popülaritesini artırdı. Şu anda en çok işlem gören memecoinlerden biri. Metaverse alınana girerek bu sahada da başarı yakalamak istiyor.

Genel piyasa değeri açısından hala Dogecoin’in gerisinde olsa da, bu açığı büyük ölçüde daralttı. Proje ayrıca daha geniş bir ekosistem kurarak, NFT’lere giriş yaptı. Bu amaçla bir meme coin projesinden daha fazlasını sunmak istiyor. 

Dogecoin kurucusu ise yapılan gelişmeleri eleştiriyor

Markus Billy, bunu bir pazardan pay alma stratejisi olarak görüyor. Dogecoin kurucusu, konuyla alakalı tweet atarak tepkisini dile getirdi. Markus, 

“Shib geliştiricilerinin kendilerine “Shib sahiplerinden 100-300 milyon ek dolar” vermek yerine projeyi desteklemeye daha fazla odaklanmaları gerekiyor.”

Dogecoin kurucusu ayrıca, Shiba Inu’nun Metaverse üzerindeki arazi sahiplerinin pasif olarak gelir elde etmesine izin verme planlarından şüphe duyduğunu dile getirdi.

Markus, kâra aç geliştiricileri eleştiriyor

Projenin bir parçası olmayan Dogecoin kurucusu, projelerini inşa etmek yerine kişisel kârlara öncelik veren kripto geliştiricilerini de eleştiriyor. Markus, kripto alanının, ürünleri başarısız olmasına rağmen hala ödüllendirilen aşırı açgözlü yaratıcılarla dolduğunu söyledi. Aslında Markus Billy bazı konularda haklı olduğunu gösterdi. Anlık olarak yatırımcılara bir fayda gibi gözükse de sonraki dönemlerde büyük zararlara yol açabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin