Dikkat çeken rapor: Meteverse hacmi 2030 yılına kadar 5 trilyon doları görebilir
Dikkat çeken rapor: Meteverse hacmi 2030 yılına kadar 5 trilyon doları görebilir

Dikkat çeken rapor: Metaverse hacmi 2030 yılına kadar 5 trilyon doları görebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse dünyasıyla ilgili yakın zamanda gerçekleştirilen bir raporda 2030 yılına kadar 5 trilyon dolar değerinde olabileceği ve e ticaretin en büyük para kaynağı olacağını gösteriyor. Yöneticilerin yaklaşık yüzde 95’i sanal teknolojinin kendi sektörleri üzerinde olumlu bir etkisi olacağını söylüyor.

Yeni araştırma, metaverse’nin 2030 yılına kadar 5 trilyon dolarlık bir değerlemeye yükselebileceğini söylüyor. Ek olarak, e-ticaret, reklamların büyük ölçüde aynı şekilde faydalanmasıyla teknolojinin en büyük tüketicisi olacağı yönünde.

Metaverse raporu neler söylüyor?

Metaverse’de Değer Yaratma” olarak adlandırılan rapor, küresel danışmanlık firması McKinsey & Company tarafından Çarşamba günü yayınlandı. Elde edilen sonuçlara göre, iki ankete ek olarak, meta veri deposu benimsemedeki mevcut eğilimlerin analizine dayanmaktadır. Bir ankette 11 ülkeden 3.104 tüketiciyle anket gerçekleştirildi. Diğeri ise 10 ülkedeki 15 farklı sektörden 448 firmadaki yöneticilerden veri aldı.

Bundan McKinsey, metaverse’nin oyun, sosyalleşme, fitness, ticaret ve uzaktan öğrenmede en önemli olacağı sonucuna vardı. Tüketicilerin yaklaşık yüzde 60’ı bu etkinliklerden en az birini fiziksel alandan ziyade sanal alanda gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Ek olarak, meta veri deposuyla etkileşime giren tüketicilerin yüzde 79’u aynı yerden alışveriş yaptı.

Yatırımcılar, yeni teknolojiye ilgi duyarak, onu geliştirmek ve desteklemek için önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Mayıs ayının sonunda, metaverse teknolojisi ve altyapısına yapılan yatırımlar 120 milyar dolara kadar yükseldi. Bu oran 2021 yılından bu yana 57 milyar dolar arttı. Raporun yazarları Lareina Yee ve Eric Hazan teknolojiyi internete benzeterek şunları söylüyor:

Metaverse, üzerinde çalışabileceğimiz, yaşayabileceğimiz, bağlantı kurabileceğimiz ve işbirliği yapabileceğimiz bir sonraki platformdur.

Yöneticilere gelince, yüzde 95’i metaverse’in kendi sektörlerini olumlu etkileyeceğini düşünüyor. Üçüncüsü, sanal alanın operasyonlarını önemli ölçüde değiştireceğini söylüyor. Ek olarak, yüzde 25’i toplam marjinal büyümelerinin yüzde 15’inin önümüzdeki beş yıldaki metaverse atfedilebileceğini söylüyor.

Herhangi bir yeni teknoloji gibi, meta veri tabanında da şüpheler var. Yöneticilerin kabaca yüzde 31’i metaverse yatırımların geri dönüşünde belirsizlik olduğunu söylüyor. Metaverse’in coşkusu hâlâ yerinde olsa bile Hazan kullanımında çeşitli zorluklara dikkat çekiyor. Yatırımcıların işgücünü metaverse ile ilgili yeni beceriler konusunda yeniden eğitmeleri gerekecek. Ayrıca “etik, güvenli ve kapsayıcı” deneyimler geliştirmeleri gerekecek.

Yee, yorumunda teknolojinin hâlâ yeni ve gelişmekte olduğunu söyleyerek bitiriyor. Bu nedenle, bireysel içerik oluşturucuların ve büyük markaların faydalarından yararlanmak istiyorlarsa uzun vadeli düşünmeleri gerekiyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin