Dijital Türk Lirası’nda önemli gelişme: İlk test gerçekleşti…

Dijital Türk Lirası’nda önemli gelişme: İlk test gerçekleşti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’de dijital Türk Lirası’yla ilgili çalışmalarda önemli gelişme yaşandı. Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de dijital para gelişimi sürüyor. Uzun uğraşlar sonucunda çalışan TCMB, ilk testini başarıyla gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde dijital para çalışmaları yürütülüyor. Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamında, ilk olumlu adım atılmış oldu. Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

TCMB, teknoloji paydaşları ile birlikte yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testlerine 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam edecek. Önümüzdeki süreçte dijital lira ile ilgili çalışmaların daha sık olacağını görebileceğiz. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamda yapılan testler sonucu elde edilen bulgular geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin