Gerçekleştirilen devasa Bitcoin transferi, fiyat için önemli bir işaret! İşte nedeni
Gerçekleştirilen devasa Bitcoin transferi, fiyat için önemli bir işaret! İşte nedeni

Gerçekleştirilen devasa Bitcoin transferi, fiyat için önemli bir işaret! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir içi analitik firması Santiment, geçtiğimiz hafta yaklaşık 1.56 milyar dolar değerinde 40.785 Bitcoin’in borsalardan uzaklaştırıldığını bildirdi. BTC, 1 Şubat’ta 39.104 dolarlık gün içi en yüksek seviyelerine tırmanarak, yükseliş için bir sinyalini verdi.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1488296857373536259

Verilere göre son 24 saatte BTC %4,63, Ethereum ise %8,66 değer kazandı. Bitcoin’in tarihsel olarak Şubat ayında olumlu getiriler üretmesi, boğalar için biraz rahatlama sağlayabilir.

Öncü varlık, son zamanlardaki yukarı yönlü hareket sayesinde, olumsuz bir Ocak ayının son gününü yeşilde sonlandırdı. Bitcoin, yazım sırasında yaklaşık 38.598 dolar seviyesinde işlem görüyor ve önceki yedi gündeki kayıpları ve geçen hafta %7 artışla telafi edildi.

Santiment’e göre BTC, Eylül ayının ikinci haftasından bu yana borsalardan taşınan en büyük kripto para haftasını gördü ve önceki hafta 40.785 BTC borsalardan uzaklaştı. Soğuk cüzdanlara hareket eden kripto paraların devam eden eğiliminin, uzun vadeli fiyat hareketleri için tarihi güçlü bir işareti temsil ettiğini belirtiyor.

Bunun nedeni, balina yatırımcılarının kripto paralarını uzun süre elinde tutmayı düşündüklerinde genellikle borsalardan uzağa göndermeleri. Bu, Bitcoin yatırımcılarının yükseliş eğilimine işaret ediyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin “devasa bir Bitcoin fiyat artışının sınırlı arzı nedeniyle an meselesi olduğunu” tahmin ettiğini bildirdi.

Bitcoin için piyasa duyarlılığı iyileşiyor

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, yayın sırasında piyasa duyarlılığının korku içinde kaldığını ve 100 üzerinden 26 puan aldığını gösteriyor. Bu, dünkü “aşırı korku”dan hafif bir iyileşmeye işaret ediyor. Aşırı satım göstergeleri sağlam kalırken, Bitcoin bir haftalık ticaret aralığının zirvesine doğru ilerliyordu.

Yazım sırasında, Bitcoin 39.104 $ dolarlık gün içi en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. İlk direnç seviyesi 41.419 dolar; bu nedenle, Kasım ayından bu yana devam eden düşüşü tersine çevirmek için alıcıların 40.000-45.000 dolar üzerinde önemli bir hamle yapmaları gerekecek. Şu an için, BTC’nin Ocak ayındaki %16,7’lik fiyat düşüşü, 37.000 dolara yakın destek tutarsa ​​kısa vadeli alıcıları cezbedebilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin