Dev bankanın kıdemli stratejistinden çok sert Bitcoin tahmini ve açıklaması!
Dev bankanın kıdemli stratejistinden çok sert Bitcoin tahmini ve açıklaması! "BTC bir para değildir ve sonunda düşecek"

Dev bankanın kıdemli stratejistinden çok sert Bitcoin tahmini ve açıklaması! “BTC bir para değildir ve sonunda düşecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alımı, kripto para birimlerini büyük finans kurumlarının radarına itmiş olabilir. Ancak bu şirketler, bilançolarına kripto paraları dahil etmemiş olabilir.

Chi Lo: “Bitcoin spekülatörler için bir araçtır ve fiyatı düşecek”

Bu, BNP Paribas Asset Management Kıdemli Stratejisti Chi Lo’nun ima ettiği çıkarımlardan biri. Yöneticiye göre, para politikası veya düzenlemelerdeki bir değişiklikle tetiklenen “kripto fiyatları sonunda düşecek”.

BNP Paribas web sitesinde yayınlanan bir blogda Lo, kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olarak artan popülaritesini ele aldı ve para birimi olarak kullanımını eleştirdi. Lo’ya göre Bitcoin para değil, bir değer deposu değil, daha çok “spekülatörler için bir araç”.

“Sabit arz sanıldığı kadar masum değil, sorun yaratıyor”

Analist, Bitcoin’in popüler “değer deposu” anlatısının arkasındaki mantığın, Bitcoin’in sabit arzının varlık için bir sorun olduğu ve fayda sağlamadığına inanıyor.

“Sınırlı Bitcoin ve kripto arzının bir fayda olduğu ve değeri koruduğu şeklindeki geleneksel kanının aksine, aslında para olarak görülmeleri onlar için büyük bir sorundur.”

Madencilik yapılabilecek maksimum Bitcoin sayısı 21 milyondur. Söz konusu blogda Lo, bu arz sınırlamalarının kripto para birimlerini yasal ihale olarak uygunsuz hale getirdiğini, çünkü statik bir para arzı merkez bankalarını döngü karşıtı politikaları uygulama becerisinden mahrum bırakacağını iddia etti.

“Devlet müdahalesi işten bile değil”

Stratejistin kripto para birimlerine karşı davası için son argümanı, ülkelerin parasal sistemlerini ve para birimlerini ve ekonomiyi vergilendirme ve yönetme yeteneklerini korumak için adımlar atacakları idi.

“Kripto para birimlerinin para olduğuna ne kadar çok insan inanırsa, bu pazara devlet müdahalesi riski o kadar büyük olur” diyen stratejist, resmi dijital para birimlerinin ortaya çıkan eğiliminin merkez bankalarının bu gidişata karşı koyduğunun bir işareti olduğunu söyledi.

Çin kendi dijital parasını çıkarıyor

Kripto savunucuları, Lo’nun açıklamalarına karşı uzun bir karşı argüman listesine sahip olsa da, hükümet müdahalesi ile ilgili söyledikleri mantıklı olabilir. Çin gibi ülkelerde, özel kripto para birimleri halihazırda hoş karşılanmıyor. Ülke çok  yakında daha geniş bir ölçekte kendi CBDC’sini yayınlama sürecinde.

BNY Mellon gibi bankalar ise son zamanlarda dijital varlıklar için saklama çözümleri sunan kripto para birimlerini destekliyorlar. Stratejistinin konuyla ilgili düşünceleri göz önüne alındığında, BNP Paribas’ın yakın gelecekte aynı şeyi yapması pek olası görünmüyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin