Çok basit bir hata AAVE kullanıcısının 1,1 milyon dolarını toz etti!
Bitcoin fiyatı bugün hayata geri dönerken, diğer kripto para birimlerinin çoğu kırmızı bir deryada yüzüyor. Lider kripto para birimi 11 bin 074 doların üzerine çıktı ve bu da günde yaklaşık %3.11 kazanç anlamına geliyor.

Çok basit bir hata AAVE kullanıcısının 1,1 milyon dolarını toz etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz finans dünyası bugün şok edici bir olaya sahne oldu. Ünlü DeFi projesi AAVE protokolüne yatırım yapan bir kullanıcı alıcı adresini hatalı girmesi sebebiyle 28 bin 50 tokenini kaybetti. Bu sayı an itibarıyla 1,1 milyon dolara tekabül ediyor.

AAVE tokenler alıcı adres yerine akıllı sözleşmeye gönderilmiş

Etherscan’a göre transfer 3 Ekim’de gerçekleşti ancak bugüne kadar fark edilmedi. Kendi adreslerine ERC 20 token gönderimi yapan cüzdanları takip eden TokenOops’un ortaya çıkardığı bilgiye göre kullanıcı, tokenleri AAVE akıllı sözleşmesinin adresine aktardı.

Sonuç olarak, 1 milyon dolardan fazla dijital varlık kalıcı olarak blok zincirine kilitlendi.

“Mektubu birine değil de postane adresine göndermek gibi”

Chicago Federal Rezerv Bankası’nın girişim mimarı Chase Wright, konuyla ilgili yaptığı yorumda şu sözleri kullandı:

Buradaki kilit nokta, AAVE’nin başka bir hesaba değil, sözleşmenin kendi adresine aktarılmasıdır. Yani göndermek istediğiniz adres yerine postanenin adresine bir mektup gönderdiğinizi ama ‘gönderene geri dön’ seçeneği olmadığını düşünün.

TokenOops’a göre, benzer hatalı işlemler sıklıkla gerçekleşiyor ancak genellikle birkaç yüz doları geçmiyorlar. Yine de bu tür işlemlerin tümü yanlışlıkla yapılmıyor. Bazı insanlar kasıtlı olarak küçük miktarlarda tokenleri etkin olmayan veya erişilemeyen adreslere (Bitcoin oluşum blok adresi gibi) göndererek bunları feda ediyor.

DeFi son zamanlarda yükselişte olsa da yüksek getiriler genellikle daha büyük risklere sahip oluyor. Görünüşe göre kullanıcı hatası, DeFi’nin riskleri listesinin en üstüne yakın.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin