Coinbase borsası BUSD hakkında kritik kararını açıkladı

Sıcak Gelişme: Coinbase, Avrupa’da para cezası aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Coinbase, Avrupa’da beklenmedik bir ceza aldı. Amerika’nın üst düzey borsası olarak bilinen Coinbase, ülke dışında saldırılara maruz kalabiliyor.

Son olay ise Avruapa’nın önemli ülkelerinden biri olan Hollanda’da gerçekleşti. Hollanda’da kripto hizmetleri sağlamadan önce uygun kaydı alamadığı için ülkenin merkez bankası (DNB) tarafından 3,3 milyon avroluk (3,6 milyon dolar) bir cezaya çarptırıldı. 

DNB, borsanın en büyük şirketlerden biri olduğu ve kuzeybatı Avrupa ülkesinde önemli sayıda müşteriye sahip olduğu gerçeğini dikkate aldığını belirtti. Kulanıcının büyük çoğunluğu Amerika’da bulunsa da Coinbase borsasına Avrupa’da da ilgi büyük olduğunu gösterdi. Ancak bu ceza yemesine engel olamadı.

Coinbase borsasına 3,6 milyon dolarlık ceza

Yetkililer, merkezi borsanın Kasım 2020’den Ağustos 2022’ye kadar uzanan süre boyunca düzenlemelere uymadığını açıkladı. Hollanda Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 2 yıllık süre boyunca borsanın düzenlemelerden kaçındığı iddia edildi.

Coinbase’in cezalar konusunda merkez bankasına 2 Mart’a kadar itiraz edebilir. Hollanda Kara Para Aklamayı Önleme ve Terör Finansmanını Önleme Yasası uyarınca, Hollanda’da faaliyet gösteren veya kriptoyla ilgili hizmetler sunmayı amaçlayan işletmelerin önce DNB’ye kaydolması gerekir.

Coinbase’in iş uygulamaları, halihazırda hükümet düzenleyicilerinin ve yetkililerinin dikkatini çekmişti. Bu yüzden kendi ülkesinde Coinbase Global Inc. ile New York Finansal Hizmetler Departmanı (DFS) arasında ayın başlarında 100 milyon dolarlık bir uzlaşma anlaşmasına varıldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin