Her şeyi değiştirebilecek veri açığa çıktı! Bitcoin rekora mı koşuyor?
Her şeyi değiştirebilecek veri açığa çıktı! Bitcoin rekora mı koşuyor?

Çinli yatırımcılar İran Bitcoin madencilik tesisini yeniden başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin-İran Bitcoin madencilik tesisi, yılın başlarında kapatılmak zorunda kaldıktan sonra faaliyetlerine devam edecek.

Çinli yatırımcılar İran Bitcoin madencilik tesisini yeniden başlattı

Dört aylık kapanmanın ardından, İran’ın en büyük Bitcoin madencilik tesisi faaliyetlerine devam edecek.

IranWire tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin madencilik çiftliğindeki operasyonları yeniden başlatma kararı, Çinli destekçiler tarafından sağlanan büyük finansmandan kaynaklanıyordu.

Güneydoğu İran’ın Kerman Eyaletindeki bir şehir olan Rafsanjan’da bulunan Bitcoin (BTC) madencilik çiftliği, 2021’in başlarında tartışmaların merkezinde yer alıyordu.

Ocak ayında, eyaletteki yetkililer, İran’daki büyük elektrik kesintileri nedeniyle madencilik merkezinin kapatılması emrini vermişti.

Nitekim, Rafsanjan Bitcoin madencilik merkezinin 175 megavat-saat elektrik tükettiği bildiriliyor. Bu rakam, İran’daki kripto madencilerine tahsis edilen toplam gücün neredeyse üçte biri. 2019’da yeniden kurulan BTC madencilik çiftliği, bildirildiğine göre Orta Doğu’daki en büyük veri merkezi.

Rafsanjan temsilcisi Hossein Jalali Çarşamba günü belediye meclisine hitaben yaptığı konuşmada, Bitcoin madencilik merkezine yapılan büyük yatırımların “kaybedilmemesi gerektiğini” savundu.

Endişeler de var

Ancak sakinlerin, yeniden açılmanın elektrik kesintisi sorunlarını hafifletme çabaları olmaksızın devam etmekten endişe duydukları bildiriliyor.

Rafsanjan tesisi, İran’da, özellikle Güneydoğu özel ekonomik bölgesinde, Çin destekli birçok Bitcoin madencilik tesisinden biridir.

İran’ın Bitcoin madenciliği operasyonlarına akan Çin parası, “25 yıllık sözleşme” koruması altında her iki ülke arasındaki ekonomik ilişkinin sınırlarında görünüyor.

Daha katı elektrik tüketimi yasalarının, Çinli madencileri ülkedeki bazı büyük kripto madenciliği merkezlerinden uzaklaştırdığı bildiriliyor. İran, ülkenin ucuz elektrik maliyetleri göz önüne alındığında bu tür işletmeler için muhtemelen bir alternatif sunuyor.

Bu arada, bazı İranlı Bitcoin madencileri, Çinli Bitcoin madencilerinin varlığının bu çabayı yerel girişimler için çok daha az karlı hale getirdiğini söylüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin