Afrika ülkesi kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidiyor
Afrika ülkesi kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidiyor

Çinli milyarder Blockchain’in Afrika’nın emtia piyasasına yardım edebileceğini iddia ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli milyarder ve teknoloji şirketi Ideanomics’in eş CEO’su Bruno Wu, Afrika’da Blockchain kullanımı için iyimser düşünüyor. Wu, Blockchain’in Afrika ülkelerinin minerallerini ve doğal kaynaklarını verimli ve kârlı bir şekilde ticarete sokmasına yardımcı olan bir çözüm olabileceğine inanıyor.

Çinli milyarder New York’da düzenlenen bir etkinlikte konuştu

Wu, New York’ta düzenlenen Africa House Collective etkinliğinde girişimcilere ve yatırımcılara konuşurken bir yorumda bulundu.

Wu’nun eski adı Seven Starts Cloud Group olan şirketi Ideanomics, satın aldıkları ve ortak oldukları şirketler aracılığıyla yapay zekâ ve Blockchain şirketlerine büyük yatırımlar yaptı. Teknoloji şirketi, yeni pazarlara erişmek için yeni teknolojileri kullanıyor. ABD merkezli şirket geçtiğimiz günlerde liman tedarik zincirindeki aracıları ortadan kaldıran bir ortak girişim duyurdu.

Wu, Afrika’nın Blockchain’den nasıl yararlanabileceğine değindi. Varlık üretiminin ve dağıtımının sayısallaştırılmasının, kıtayı mobil para piyasasına yönlendirdiği gibi, emtia piyasasının ön saflarına getireceğini söyledi.

Afrika için daha iyi bir yarına sahip olmak, daha şeffaf bir geleceğe sahip olmak ile ilgilidir. Blockchain burada yardımcı olabilir.

Yapılan röportajda Wu, şirketinin şu anda Afrika pazarını incelediğini, Nijerya ve Kenya gibi ülkelerle ortaklık yapmaya açık olduğunu söyledi.

Wu, kıtanın Blockchain teknolojisini benimseyeceğini düşünüyor. Bunun genellikle yolsuzluk ve kara para aklama nedeniyle kaybedilen malların satışından elde edilen milyonlarca dolar tasarruf etmek için kullanabileceğine inanıyor.

Çinli milyarder dışında da Afrika’da Blockchain’in gelişmesini isteyenler var

Wu’nun Afrika’da Blockchain teknolojisinden faydalanma arzusu, çeşitlendirilmiş finans şirketi Alexander Forbes’in CEO’su Andrew Darfoor’un benzer bir değerlendirmesini takip ediyor.

Darfoor, bir röportajda şunları söylüyor:

Blockchain, araştırdığımız bir şey ve biz de bunu değerlendiriyoruz. Blockchain’in faydaları olduğunu düşünüyorum, ama bence bu daha geniş bir dijital stratejidir.

Şimdiye kadar Kenya Hükümeti Blockchain faydalarını ve zorluklarını incelemeyi uman bir görev gücü oluşturdu ve kıtanın odak noktası oldu. Blockchain teknolojisi, seçimlere ve sağlık sektörüne uygulandığı için teknolojinin benimsenmesini durduramadı. Güney Afrika gibi diğer Afrika ülkeleri, bankacılık sektörü için yerleşim için işlem süresini kısaltmak amacıyla bir Blockchain pilot uygulamasını başlattı.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin