featured
Çin'de Bitcoin

Çin’de Bitcoin için yeni bir dönem başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki ay önce, Çin regülatörü “Yedi Düzenleyici Kuruluş” Duyurusu yayınlayıp Bitcoin ticaretini durdurduğunda, bütün dünya Çin Bitcoin kapılarının kapandığını düşünüyordu. İyimser düşünceler Çin hükümetinin gelecekte belirli koşullar altında Bitcoin ticaretini serbest bırakabileceğini iddia ediyor olsa da, kimse bu günün geleceğini ummamıştı. Dün itibariyle Çin’de Bitcoin için yeni bir dönem başladı.

CNY ticaret pazarı geri döndü

1 Kasım’da, yeni bir kripto para alım-satım platformu olan ZB.com , anakara Çin’de olanlar da dahil olmak üzere tüm dünyada satıcılara ve alıcılara hizmet vermeye başladı. ZB.com, birkaç gün içinde BTC, LTC, ETH, ETC ve başka büyük kripto para birimleri ticareti sağlayan önemli bir ticaret platformu haline geldi.

Dahası, 8 Kasım’da (Çin’in para birimi Yuan) CNY’yi bir depozito olarak kabul etmeye başladı. Bir başka deyişle, düzenleyiciler tarafından kapatılan CNY ticaret piyasası faaliyete geçti. Platform sadece CNY yatırma için kredi kartlarını ve bankamatik kartlarını kabul etmektedir. WeChat Pay ve Alipay henüz kabul edilmedi.

Çin’de Bitcoin’in yeni dönemi?

Bitcoin ticaretinin Çin hükümeti tarafından serbest bırakıldığını söylemek için halen çok erken olmasına rağmen, hükümetin Bitcoin ve şifreli para birimlerini yasaklamak yerine pazarın düzenlenmesi ve ticaretin denetlenmesiyle ilgilenmesi büyük ihtimal. Öyle ya da böyle, Çin’de Bitcoin’in yeni bir dönemi geliyor, şu anda hukuk ve düzen daha önemli bir rol oynayabilir.

cointelegraph


Bizi Twitter’da takip edin 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin