Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı
Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı

Çin devlet destekli kripto parayı bu yıl çıkarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Halk Bankası (PBOC), yıl sonuna kadar devlet destekli bir kripto para birimi başlatmayı planlıyor. Shanghai Securities News tarafından yayımlanan bir habere göre, planlanan kripto para 40 kişilik üçüncü Çin Mali Forumu’nun kapalı planlama oturumunda açıklandı.

Beş yıldır geliştiriliyor

PBOC Ödeme ve Uzlaştırma Bölümü’nün müdür yardımcısı Mu Changchun, yaklaşmakta olan dijital para biriminin son beş yıldır geliştirilmekte olduğunu söyledi.

Mu Changchun, “saf” bir Blockchain uygulamak yerine yeni dijital para birimi/elektronik ödemenin (DC/EP) küçük ölçekli perakende ve yüksek frekanslı işletme senaryoları için ölçeklendirmek üzere tasarlandığını söyledi.

“Perakende için gerekli eşzamanlılık yakalanamadı.”

Changchun:

Çin gibi büyük bir ülkede dijital para biriminin ihracı, perakendenin ihtiyaç duyduğu yüksek eşzamanlılık performansını sağlayamadı. Bu nedenle Halk Bankası’nın teknik tarafsızlığı sürdürmesi ve teknik rotaları öngörmemesi gerektiğine, yani belirli bir teknik rotaya güvenmemesi gerektiğine karar verildi. Çin Halk Bankası, ilk önce dijital para birimini bankalara veya diğer faaliyet gösteren kurumlara ve daha sonra bunları halka dönüştürüyor. Bu iki katmanlı bir işletim sistemi.

Kripto para dünyası olayı nasıl karşıladı?

Morgan Creek Digital’in kurucusu Anthony Pompliano, PBOC duyurusunu dünya sahnesinde dijital para birimlerinin ilerlemesinin bir göstergesi olarak görüyor.

Pompliano:

ABD, dijital para birimleriyle ilgili kongre oturumları düzenlerken, Çin’in kendi dijital fiat sistemini yıl sonuna kadar test etmeye hazır olacağı bildirildi. Bir ülke yeniliği boğuyor, diğeri ise yeniliğin hızını artırıyor.

“Bir dönüm noktası.”

Kripto varlık yatırım şirketi Primitive Ventures’ın kurucu ortağı Dovey Wan, PBOC toplantısının dijital varlıkların ortaya çıkması için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekiyor:

Toplantıda, [kripto paraların] temelde neden merkezileştirilmesi gerektiğine ve neden mevcut merkez bankası – ticari banka modeliyle uyumlu olması gerektiğine karar verildi. Fiat para biriminin dijitalleşmesi döneminden dijital para çağına geçiyoruz.

dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin