CFTC ’den Coinbase'e şok bir para cezası geldi
CFTC ’den Coinbase'e şok bir para cezası geldi

CFTC’den Coinbase’e şok bir para cezası geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CFTC, Coinbase’in, birlikte işlem gören birden fazla ticaret programının kullanılması da dahil olmak üzere üç yıllık bir süre boyunca yanlış davrandığını tespit etti.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), 19 Mart’ta Coinbase’e uygulanan para cezasına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. CFTC, borsanın 6,5 milyon dolarlık bir ceza kesti. Bunun nedeni, “kayıtsız yanlış, yanıltıcı veya yanlış raporlamanın yanı sıra Coinbase’in GDAX platformunda eski bir çalışan tarafından yapılan wash-trading” idi.

CFTC, Ocak 2015 ile Eylül 2018 arasında, şirketin piyasanın GDAX üzerindeki fiyatlandırma ve hacim algısını etkileyen alım satımlarla uğraştığını açıkladı. Özellikle, Ağustos ve Eylül 2016’daki bir dizi işlem, Litecoin/Bitcoin çifti ile ilgili aktivite hacmini pompaladı.

Yine başlıyoruz

Coinbase daha önce Kasım 2020’de marj ticareti ile ilgili komisyonun dikkatini çekti. Sonuç olarak, borsa marj ticareti platformunu 25 Kasım’da kapattı ve açık pozisyonların süresi dolduktan sonra Aralık ayında işlevi tamamen sona erdirdi. Coinbase, kararını komisyon tarafından Mart 2020’de yayınlanan “son kılavuz” a dayandırdı.

Sırada Binance ve BitMEX mi var?

Daha önce, CFTC’nin Binance’i araştırdığını bildirmişti. Özellikle, düzenleyici ABD vatandaşlarının yasadışı türev ticareti yapıp yapmadığını bilmek istedi. CFTC bir ihbar üzerine hareket ediyor ve henüz Binance’e karşı herhangi bir suçlamada bulunmadı.

1 Ekim 2020’de komisyon BitMEX’i federal mahkemeye taşıdı. BitMEX’in, gerekli olan kara para aklamayı önleme (AML) prosedürlerinin kurulmaması da dahil olmak üzere diğer sorunların yanı sıra kayıtsız bir ticaret platformu işlettiğini iddia etti.

CFTC ‘de Biden Dönemi Değişiklikleri

21 Ocak 2021’de Heath Tarbert, CFTC’nin başkanı olarak istifa etti. Başkan Biden onun yerine Chris Brummer’ı seçti. Ancak Brummer, ABD Senatosu tarafından onaylanmadı. Bu arada, Rostin Behnam başkan vekili.
Onaylanana kadar Brummer, Georgetown Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Hukuku Enstitüsü’nde Meslek ve Fakülte Direktörüdür. Brummer’ın araştırması kripto para birimlerine odaklanıyor.

Kripto paraların tanımı

CFTC, 2020’de kripto para birimlerinin para birimleri yerine emtia olduğuna karar verdi. Bu, onu diğer federal kurumlarla çatışmaya sokabilir. Devletler de para biriminin ne olduğuna karar verirler. Örneğin, New York Eyaleti, XRP’nin dijital bir para birimi olduğunu belirledi. Ancak, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yine de bir menkul kıymet olduğu için dava açtı. Brummer, onaylandıktan sonra aslında kriptoyu tanımlaması gerekecek.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin