Bitcoin bu hafta çok fazla karamsarlık atlattı; Piyasa ne diyor?
Bitcoin bu hafta çok fazla karamsarlık atlattı; Piyasa ne diyor?

Çarpıcı Bitcoin yorumu: Bitcoin (BTC) 4000 doları aşamazsa kapitülasyon geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yuvarlanan Bitcoin (BTC) pazarı, zayıf ellerin altını çiziyor ve BTC 4000 doların altına düştü. Şu anda 3.776 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, sektördeki şirketlere göre ilgi eksikliği nedeniyle “kapitülasyon” belirtileri gösteriyor.

Piyasadaki FUD dalgası, Bitcoin (BTC) satışlarını hızlandırıyor

Dünyanın en büyük kripto para birimi, Eylül 2017’den bu yana, yaygın bir kripto satışına neden olan korku, belirsizlik ve şüphe ile en düşük seviyelere ulaşıyor. Fundstrat’ın Tom Lee‘si ve Morgan Creek Digital Assets’ten Anthony Pompliano gibi önderler yatırımcıların Bitcoin’e güvenmelerini söylüyor ve Bitcoin’in temelleri değişmeden kalıyor. Bu kripto kişiliklerine göre, ortaya çıkan varlık sınıfı, altına rakip olarak bir değer deposu olarak performans gösterebilir.

Uzun süreli şişme basıncı oyunda, genel bir ilgisizlikten ziyade aşağıya doğru spirallere neden olan yeni bir duygu olabileceği düşünülüyor. Financial Times’ın raporuna göre, yatırım platformu IG’nin ticaret pazarındaki analistlerinden Chris Beauchamp, yatırımcıların BTC’yi 4.000 dolar seviyesinde 6.000 dolardan daha fazla tutmak istediklerini belirtiyor. Geçen haftada Bitcoin pozisyonlarında %20’lik bir artış görüldüğünü bildirdi. Chris Beauchamp konuya yönelik şunları söylüyor:

Yatırımcılar parayı almayı ve koşmayı tercih ederler.

“Bu bir ilgisizlikten ziyade kapitülasyonun bir işareti olabilir.”

Bitcoin’in geçen Aralık’taki 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşüşü, son zamanlardaki Bitcoin Cash forku ve geçen sene boğa hareketini tetikleyen ivme eksikliği, bazı trader’ların paradan vazgeçmesine neden oluyor. B2C2’nin kurucusu Max Boonen, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin Cash ve Bitcoin SV arasındaki forkun işlenme şekli sektörü en iyi şekilde aydınlatmadı. Bu pek çok katılımcının piyasaya girmesini kesinlikle engelleyecek. Trading hacimleri bu hamleye göre oldukça yüksekti. Bu sadece bir ilgisizlikten ziyade kapitülasyonun bir işareti olabilir.

Sağlam bir düzenleyici çerçeve gerekli

Temel kaygılar, ABD’de kurumsal yatırımcılar için bir çalışma çerçevesi oluşturmayı başaramayan devam eden düzenleyici konular. ICE’nin yeni ticaret platformu Bakkt ya da SEC ile düzenlenen bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması, kurumsal yatırımcıları beklendiği gibi kripto pazarlarına girmeye teşvik edecek. Bu gelişmeler piyasaların Bitcoin’i uzun vadeli sağlam bir varlık olarak onaylamak için aradıkları anahtarlar olmaya devam edecek.

Yatırımcılar bir toparlanmayı bekledikçe, Bitcoin’i yeni entegrasyon ve benimsenme aşamasına taşımak için yeni Bitcoin enstrümanlarının ve Wall Street için ticaret seçeneklerinin açık bir şekilde onaylanmasıyla birlikte sağlam bir düzenleyici çerçeve gerekli.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin