featured
Cardano, temellerini güçlendirmeye devam ediyor: Peki, ADA fiyatı ne durumda?

Cardano, temellerini güçlendirmeye devam ediyor: Peki, ADA fiyatı ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tam merkezsiz olmaya yönelik devam eden yükseltmelerin bir parçası olarak, Cardano ağı yeni bir eşler arası (P2P) test ağı tanıttı.

Bir blog gönderisinde Cardano geliştiricisi Input-Output, yeni test ağının işlevleri test etmek için küçük bir havuz operatörü grubuyla çalıştığını belirtti.

Şirket, ağa güç sağlayan dağıtılmış node’leri yöneten operatörler (SPO’lar) tarafından işletilen yaklaşık 3.000 hisse havuzu olduğunu belirtti. Havuz operatörleri, node’lerini tam entegrasyondan önce birbirleriyle doğrudan etkileşim için yapılandırır.

Node’ler, P2P yeteneğinin başlatılmasını etkileyen, birbirleriyle güvenilir iletişim gerektirir. Özellikle, merkezsizlik çabaları, Cardano blok zincirindeki mevcut fikir birliği algoritması olan Ouroboros algoritmasıyla sonuçlanır.

Cardano, P2P işlevselliğinin hâlâ testlerden geçtiğini ve piyasaya sürülmesine rağmen ağa tamamen entegre edilmeyeceğini belirtti. Sonuç olarak, P2P yetenekleri Cardano node ana dalına dahil edilecek şekilde ayarlanmıştır.

Ek olarak, IOHK, Cardano blok zincirindeki doğrulayıcılar arasındaki iletişim için mevcut sistemin, temelde ağın statik yapılandırmasını tanımlayan dosyalara bağlı olduğunu belirtti.

Ağ ayrıca, bir P2P ağına olan ihtiyacı vurgulayarak, merkeziyetsizliğe engel olarak hareket eden bağlantı kuran IOG’ye de bağlıdır. IOHK’ya göre:

“Eşler arasındaki doğrudan etkileşim, federe rölelere güvenmeden ağı sürdürecek binlerce dağıtılmış düğüm arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Bu, otomatikleştirilmiş P2P ağ bileşenleri tarafından yapılacaktır. Eş seçim sürecini otomatikleştirmek, bizi tamamen merkezi olmayan bir ağa yaklaştırıyor ve bir röle veya blok üreten bir düğüm çalıştırma sürecini basitleştiriyor.”

Cardano ağı gelişimine devam ediyor

Son aylarda Cardano ağı, en son eklenenler arasında akıllı sözleşme işleviyle birlikte daha da geliştirilmeye devam etti.

8 Aralık itibariyla, Cardano tabanlı bir akıllı sözleşmeler platformu olan Plutus’a dayalı akıllı sözleşmelerin sayısı 888’e ulaştı.

Finbold

Cardano (ADA) fiyatı ne durumda?

Cardano ağındaki olumlu gelişmelere rağmen henüz ağın yerel tokeni ADA, bu tür gelişmelere tepki vermiyor. ADA/USDT, yaklaşık 1 haftadır 1,20 dolardaki desteği üzerinde kalmayı başarsa da yukarı yönlü hamle yapacak yeterli alıcıya ulaşamadı.

10 Kasım tarihinden beri devam eden fiyat düşüşü, bu trend boyunca 1,5 dolar seviyesinde destek bulmaya çalıştı, ancak bu destek fiyatının kaybedilmesi 1,2 dolara kadar bir gerilemeye neden oldu. Son durumda 1.2 dolar desteğinin de kaybedilmesi durumunda ADA grafikleri, düşüşün 1 dolar seviyesine kadar devam edebileceğini gösteriyor.

ADA coin alıcıları 1,2 dolar seviyesini savunmayı başarırsa altcoin’in yeni bir yükseliş trendine girmesi için Fibonacci düzeltme seviyelerine göre 1,46 dolar seviyesi üzerinde günlük kapanışa ihtiyacı var gibi gözüküyor.

Olası bir yükseliş trendine 1,46 dolardan sonra görülen direnç seviyeleri ise 1,61 – 1,74 – 1,86 dolar olarak takip edilebilir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin