call of duty

Call of Duty oynarken tanıştılar, 3 milyon dolar kripto para çaldılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir grup Call of Duty oyuncusu, kripto para cüzdanlarını hedefleyen bir plan hazırladı ve şimdi güvenlik güçlerinden köşe bucak kaçıyorlar.

Chicago Sun Times’ın yaptığı habere göre, grubun üyeleri Call of Duty video oyununu oynarken tanışmış ve masum kripto sahiplerinin cüzdanlarını hacklemek için bir plan geliştirmişler. 3 milyon dolar değerinde kripto parayı kurbanların cüzdanlarından çalmayı başaran grubun yakalanması ise an meselesi.

Call of Duty oyunununda tanışan çete üyeleri kripto cüzdanlarını hedef aldı

Olay ile ilgili mahkeme tutanaklarının bir nüshasına eriştiğini iddia eden haber kaynağı, hırsız çetesinin kullanıcıların akıllı telefonlarına erişim sağlamak için ortaklaşa çalıştıklarını belirtiyor. Henüz herhangi bir suçla itham edilmediler, ancak devam eden soruşturma sonunda suçluların kesin kimliği belli olacak gibi.

Hırsızlık Augur platforumunda ortaya çıktı

Hackerlar, kullanıcıların çeşitli dünya etkinliklerinde bahis oynayabilecekleri merkezi olmayan bir platform olan Augur tarafından ortaya çıkarıldı. Augur, dijital para birimi olan Reputation tokeninin (REP) çalındığını fark etti ve ABD Federal Soruşturma Bürosuyla (FBI) temas kurdu. FBI, yaklaşık 805.000 dolar değerindeki REP tokeninin çalındığı ve çetenin bir üyesinin suçüstü yakalayarak bir soruşturma başlattı.

Hırsız, FBI’nin sorgusunda, suçunu itiraf etti ve grup üyeleri ile Call of Duty oynarken tanıştıklarını doğruladı. Ancak, gruba zoraki katıldığını iddia etti.

Grup üyelerinin Call of Duty aracılığıyla iletişime geçtiği belirlendi

Kimliği belirsiz bir şahıs, grubun dijital paraları çalmak için 100’den fazla akıllı telefona girmesine yardımcı oldu. Yakalanan şahıs, FBI’ya masum olduğunu söylerken, kimseden kripto para çalmadığını ve bu yolla bir kazanç elde etmediğini söyledi.

Beceriksiz suçlular, bu hırsızlık işinde tecrübeli olmadıklarını açıkça gösterdiler. Zira birbirleriye, Call of Duty oyununun çevrimiçi sohbet oturumu aracılığıyla iletişime geçen suçluların, IP adreslerinin kısa süre içinde belirlenmesi bekleniyor. IP adresleri tespit edilen çetelerin tüm üyelerinin ise yakalanmasına an meselesi olarak bakılıyor.

coingeek

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin