Büyük kripto türev borsası İngiltere faaliyetlerini durduruyor
Büyük kripto türev borsası İngiltere faaliyetlerini durduruyor

Büyük kripto türev borsası İngiltere faaliyetlerini durduruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bybit, Birleşik Krallık’taki müşterilere hizmet vermeyi bırakacağını duyurdu. Borsa, Financial Conduct Authority’nin (FCA) kripto türevlerini yasaklamasının ardından İngiltere ‘deki operasyonunu durduruyor:

Birleşik Krallık’ta ikamet ediyorsanız veya vatandaşsanız, lütfen tüm pozisyonlarınızı kapatın ve 31 Mart 2021 UTC saat 08: 00’e kadar tüm hesap bakiyelerinizi geri çekin. Daha sonra, Birleşik Krallık’ta bulunan veya ikamet eden müşterilerin Bybit üzerindeki faaliyetleriyle herhangi bir ticarete erişimi veya gerçekleştirmesi kısıtlanacaktır.

İngiltere cep telefonu numarası ve / veya IP adreslerini kullanarak yeni kayıtlar derhal kısıtlanacak. Bu konuda işbirliğinizi rica ediyoruz. Bu durumdan üzüntü duyuyoruz ve seçenekleri araştırmak için düzenleyicilerle diyalog arayışına gireceğiz. Size gelecekte tekrar hizmet etme ayrıcalığını kazanabilmeyi umuyoruz.

Birleşik Krallık’taki kripto türevleri yasağı, yargı alanında kendisini kuran ekosistem için ağır bir darbe oldu. Sektördeki birçok büyük isim, müşterilerine zaten kripto ticaretine erişim imkanı sunuyordu.

IG Group onlardan biriydi. Kripto varlıkları bireysel tüketicilere atıfta bulunan türevlerin ve borsada işlem gören senetlerin (ETN’ler) satışının yasaklanmasının ardından kripto ticaret şirketi, kripto teklifini 24 Mart 2021’e kadar sona erdireceğini duyurdu.

Perakende FX ve CFD komisyoncusu, 6 Ocak’tan bu yana İngiltere ‘nin de dahil olduğu Birleşik Krallık’taki perakende müşterilerinin kripto para birimlerine yatırımlarını artırmalarını kısıtladı. Ticaret platformu ayrıca Bitcoin, Bitcoin Cash, Crypto 10 Index, EOS, Ether, Litecoin, NEO ve Stellar’daki mevcut pozisyonlar için marj gereksinimlerini artıracak.

IG topluluk platformuna duyuru, kriptolarla ilgili tüm geri bildirimleri not alacak ve üst yönetime iletecek olan yönetici CharlotteIG tarafından yapıldı.

25 Mart 2021’de Birleşik Krallık’ta kripto türevleri ve ETN’ler yasaklanmış olacak

Yasak duyurusu 6 Ekim 2020’de yayınlanmıştı ve bireysel komisyoncuları 6 Ocak 2021’de yeni kısıtlamayı uygulamaya başladı. Yasak tam olarak 25 Mart 2021’de yürürlüğe girecek.

FCA, bu ürünlerin oluşturdukları zararları gerekçe göstererek bireysel tüketiciler için uygun olmadığını düşünüyor. Bu ürünlerin aşağıdaki nedenlerden dolayı bireysel yatırımcılar için güvenilir olmadığı kanaatine varıldı:

  • Dayanak varlıkların doğasında var olan, yani değerleme için güvenilir bir temele sahip olmadıkları,
  • İkincil pazarda piyasa suistimali ve mali suçun yayılma potansiyeli (örneğin siber hırsızlık),
  • Kripto varlık fiyat hareketlerinde aşırı oynaklık,
  • Bireysel yatırımcılar tarafından kripto varlıkların işleyiş biçiminin tam olarak anlaşılmaması
  • Perakende tüketicilerin bu ürünlere yatırım yapması için yasal yatırım ihtiyacının olmaması

Bu gerekçelerden dolayı, yasal otorite,  bireysel yatırımcıların bu ürünlere yatırım yapmaları halinde ani ve beklenmedik kayıplardan zarar görebileceğini düşünüyor.

Düzenleyici, bireysel yatırımcıların bu ürünler üzerindeki yasaktan yaklaşık 53 milyon sterlin tasarruf edeceğinin tahmin edildiğini belirtti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin