J.P. Morgan’dan Joyce Chang:
J.P. Morgan’dan Joyce Chang: "Fintech bu salgın sırasında ana akıma geliyor"

Bu ülkede Bitcoin 80 bin doları geçti! Peki bu fark nasıl mümkün olabiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin kısa süre önce 50 bin dolar direncini kırdı, ancak Nijerya’da fiyat küresel fiyatın yüzde 50 üstünde.

Nijerya’da Bitcoin fiyatı 80 bin doları aştı

Kripto para ticareti, Merkez Bankası tarafından getirilen yasağa rağmen Nijerya’da gelişmeye devam ediyor. Nijerya Merkez Bankası daha önce finans kurumlarını Bitcoin işlemlerini etkinleştirmelerine karşı bir uyarı yayınlamıştı. Dijital varlık şu anda Nijerya’da küresel fiyatın %52 üzerinde işlem görüyor.

İstatistikler, Bitcoin’in şu anda Nijerya’da yüzde 52 primle işlem gördüğünü gösteriyor. Prim, önde gelen kripto para birimi platformu Luno’da görülüyor. Küresel fiyat 52.000 doların üzerinde dururken, dijital para şu anda Nijerya’da 78.000 doların üzerinde işlem görüyor. Aynı zamanda katlanarak artıyor gibi görünüyor. Yaklaşık iki gün önce, küresel piyasa fiyatının sadece %36 üzerindeydi.

Fiyat farkı, listedeki diğer ülkelerden çok uzak. Venezuela sadece yüzde 3,5’lik bir farkla ikinci sırada yer alıyor. Arjantin, Şili ve Malezya, her biri yüzde 3’ten daha az artışla ilk beşi oluşturuyor.

Bu fiyat farkı nasıl mümkün olabiliyor?

Nijerya’daki fiyat farkı, artan eşler arası ticaret faaliyetinin bir göstergesi.

P2P ticareti, Merkez Bankası finans kurumlarına kripto para birimi ticaretinde yer alan hesapları kapatmalarını emrettikten sonra Nijerya’da tam anlamıyla merkeze oturdu. Apeks banka ayrıca bankaları ve diğer finans kurumlarını kripto para birimi ile ilgili işlemleri kolaylaştırmaktan vazgeçmeleri konusunda uyardı. Bankalar kripto borsalarıyla olan ilişkilerini sonlandırırken, ülke içindeki diğer fintech şirketleri de genelge uyarınca ilgili hizmetleri durdurdu.

Ancak yasak, dünyanın en büyük ikinci P2P kripto para birimi piyasasının büyümesini engellemekte başarılı olamadı. Eşler arası ticaret platformlarındaki hacimler artıyor. Endüstri devleri aynı zamanda gelişen Nijerya pazarına hitap edecek araçlar tasarlıyor.

Binance kısa süre önce ülkede uyumlu BTC ticaretini sağlamak için yeni hizmetler sundu. Ekspres modu, KYC’yi tamamlayan yatırımcıların Nijeryalı Naira’yı (NGN) kripto para birimleri için takas etmelerine izin verecek.

Diğer borsalar da ülkede sürekli Bitcoin ticaretini teşvik etmek için benzer hizmetler sunarak bunu taklit edebilir. Nijerya’nın genç nüfusu için BTC, dijital bir varlıktan daha fazlası konumunda. Geçen yıl ülke çapındaki SARS Sonu protestosunda önemli bir rol oynadı. Merkez Bankası bağış alan aktivistlerin hesaplarını dondurduktan sonra, bunun yerine Bitcoin almaya başladılar.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin