featured

Bu meme coin bir haftada milyar dolarlık küçülme yaşadı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meme coinler, 2022 yılına durgun başladı. Geçen yıl fazlasıyla hareketli olan projeler, bu seneye tatsız giriş yaptı. Özellikle de meme coinlerin lideri Dogecoin ve onun en yakın rakibi Shiba Inu, önemli geri çekilmelere imza attı. Popülerliği 2021 yılında başlayan Shiba Inu, bu seneyi pasif geçiriyor. Meme coin son düşüşle beraber piyasa değerinde ciddi kayıp yaşadı.

Shiba, her ne kadar sessiz olsa da yaptığı yakım işlemleriyle dikkat çekiyor. 1 Ocak’tan bu yana sürekli günlük yakım oranları var. Bu oranlar git gide yükselerek devam ediyor. Ancak fiyata yansımalarını henüz göremedik. Balinaların alımıyla da güçlenen varlık Bitcoin’in düşüş etkisinde kaldı. 

1 Ocak ve 8 Ocak 2021 arasında, SHIB’in piyasa değeri 3.5 milyar dolar azalarak 18.68 milyar dolardan 15.16 milyar dolara düştü. Bitcoin açısından, 24.027 BTC aynı dönemde 392.580 BTC’den 368.553 BTC’ye düştüğünü görüyoruz. Ancak Shiba Inu tarafından bu bir artış olarak yansıyor. Aşağıdaki grafik bunun iyi bir göstergesi.

Meme coin oynaklık yaşıyor

Meme coin oynaklık yaşıyor

Tüm piyasa oynaklık yaşıyor olsa da, SHIB’nin durumu biraz daha farklı. Majör varlıklar daha riskli varlıklara nazaran daha çabuk toparlanabiliyor. Meme coin maruz kaldığı düşüşü oynaklıkla beraber sert hissediyor. Ayrıca yatırımcıların kar elde etmesi geri çekilmeyi hızlandırıyor.

Genel olarak, SHIB’nin mevcut oynaklığı, ile beraber satış yapıyor gibi görününen yapıya sahip.  Ancak burada balinaların faaliyeti tedirginlik nedeni. Örneğin, bir noktada tek balina 3 milyar dolarlık kriptoyu farklı hesaplara taşıyarak piyasaları ürküttü. Bu da panik satışları tetikliyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin