BlockFi’nin FTX ile ilgili maddi bağları gün yüzüne çıktı!

Bu haber çok konuşulur: BlockFi iflasından önce FTX’in satın alma detayı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yazın başlarında BlockFi ile iligili birkaç haber paylaşmıştık. Henüz iflas söylentileri gündem değilken, FTX ile BlockFi şirketinin beraber nasıl hareket ettiğini yatırımcılara duyurmuştuk. Yaklaşık 5 aylık bir süreçten sonra bir kez daha gördük ki bazı olaylar iflasın adeta habercisi olmuş.

Kriptoparahaber olarak aynı habercilik örneğini Terra-Luna da gösterdik. Aylar önce kurucu Do Kwon’un neler planladığını ve çöküş hikayesinin zincilerini bir bir araya gelmişti. Şimdi ise FTX ve BlockFi arasında yaşanan ve her iki şirketinde iflasına neden olayın ana haberine bu başlığa tıklayarak “Bir serbest fon BlockFi’yi kurtarmak istiyor, bu çabalar sonuç verecek mi?” göz atabilirsiniz.

Günümüze geldiğimizde ise taşlar daha çok yerine oturdu. Zincirleme kaza gibi FTX, Alameda Research, BlockFi, Genesis ve daha birçok birbirine bağlı şirketler dev bir iflas bayrağının liderliğini yaptı.

FTX ve BlockFi arasında yaşananlar iflasın habercisi mi oldu?

Her iki kurum daha öncesinde birden fazla bir araya geldi. Ayrıca BlockFi, bu yılın başlarında Amerika tarafından cezaya çarptırılmıştı. Kripto kredi platformu, ABD’deki menkul kıymetler düzenleyicileri tarafından 100 milyon dolarlık para cezasına mahkum olmuştu.

Cezanın ardından BlockFi ile ilgili haberler daha çok yayıldı. Sonrasında FTX, platforma maddi destek sağlamak istedi. İki şirketin görüşmesiyle anlaşma bir şekilde sağlandı. Olayların daha da arkasına gittiğimizde Voyager Digital, Three Arrows Capital gibi şirketlerinin de adı çıktı. Bu şirketlerin ismi Terra-Luna krizinde duyulmuştu.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin