Bu emeklilik fonu neden Bitcoin'e yatırım yaptı?
Bu emeklilik fonu neden Bitcoin'e yatırım yaptı?

Bu emeklilik fonu neden Bitcoin’e yatırım yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NZ Fon Yönetimi tarafından işletilen Yeni Zelanda merkezli emeklilik tasarruf planları KiwiSaver, varlıklarının yaklaşık yüzde beşini Bitcoin’e yatırdı. Yerel haberler, geçen yılın Aralık ayı itibarıyla Fon Yönetimi’nin KiwiSaver Büyüme Stratejisi fonunun BTC’ye 350 milyon doların biraz üzerinde yatırım yaptığını belirtti.

Bitcoin bir değer deposu

Fon Yöneticisinin geçen yıl Ekim ayında “teklif belgelerini” değiştirdiği ve ardından KiwiSaver’ın kripto para birimlerine yatırım yapabileceği bildirildi. Fon yöneticisinin baş yatırım sorumlusu James Grigor, Bitcoin hakkındaki görüşünü paylaştı ve kripto varlığının birçok yatırımcının “ekonomik kriz zamanlarında bir değer deposu olarak” satın aldığı bir emtia haline geldiğini söyledi. Bu nedenle, Grigor, Bitcoin’in altın kadar çekici özelliklere sahip olduğunu iddia etti ve ekledi:

Altına yatırım yapmaktan memnunsanız, Bitcoin’den uzak durmanız mümkün değil.”

Ancak Grigor, geleneksel varlık sınıflarının “her zaman” insanlara “alabilecekleri en iyi emekliliği” sağlamak için “fazla mesaiyi birleştiren” varlık sınıfları olacağını söyledi. New Zealand Funds’un KiwiSaver’ının aslında büyük ölçüde tahviller ve hisseler gibi “geleneksel varlık sınıfları aracılığıyla oluşturulduğunu” vurguladı.

Grigor, Bitcoin’in beş yıl içinde daha fazla KiwiSaver şemasında yer alacağına inanırken, aksine, rakip KiwiSaver sağlayıcıları portföylerini kriptoya tahsis etmeyebilir, çünkü bazıları diğerleri arasında volatilite sorunlarından bahsediyor. Örneğin, finans hizmetleri şirketi Booster’dan David Beattie şunları söyledi:

Bu aşamada, bizim bakış açımıza göre kabul edilebilir risk-getiri özellikleri göstermeyen bir yatırım olduğundan, [Bitcoin’e yatırım yapmaya] “hayır” derdik. Bu aşamada çok spekülatif.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin