Bu 4 DeFi projesi 2022’ye damgasını vurabilir
Bu 4 DeFi projesi 2022’ye damgasını vurabilir

Bu 4 DeFi projesi 2022’ye damgasını vurabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisi büyümeye ve genişlemeye devam ederken, birçok yeni ve deneyimli kullanıcı hâlâ sektörün büyümesinin temel itici güçlerini anlamıyor. Bu, aynı zamanda ana akım finansın dünyada hakim olmasının ana nedenlerinden biri. DeFi projelerinin faydası her geçen gün artıyor ve bu projeler, 2022 ve sonrasında büyüme için bir temel oluşturacak.

DeFi projeleri finans dünyasının hemen hemen her sektöründe ve daha fazlasında mevcuttur. Dünya, web3 teknolojilerine ve bunların çeşitli avantajlarına aşina olurken, kullanım durumları devreye giriyor. İşte 2022 ve ötesini sallama potansiyeline sahip birkaç proje.

Alkemi Network kurumsal DeFi için standart oluşturuyor

Kurumlara uygun, uyumlu bir DeFi likidite platformu olan Alkemi Network, likit ekosistemlerin DeFi alanı içinde çalışma şeklini değiştirdi.

Likidite havuzları, DeFi alanının temel dayanaklarından biri konumunda. Öyle ki projeler, manzarayı çok sayıda likidite temelli konseptle noktaladı. Alkemi Network ikili opsiyonlar sunar. Tek bir token tarafından yönetilen izinli ve izinsiz likidite havuzlarına sahiptir. Bu, DeFi alanı için bir ilk.

KYC-likidite havuzları, kurumların ve profesyonel tüccarların, her iki dünyanın da en iyisi olan finansal düzenlemelere hâlâ uyumlu kalırken, gelişmekte olan DeFi alanında mevcut olan benzersiz yatırım fırsatlarına erişmelerine olanak tanır. Uyumlu Kurumsal DeFi, merkezi finans sektörünün sunduğu, DeFi likidite projelerinin güvenilir alanlara sahip olamayacağı fikrini geçersiz kılar.

Alkemi’nin Earn dApp’i, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların USDC, WBTC, ETH ve DAI ödünç vermelerine ve ödünç almalarına olanak tanır.

ClubRare, NFT’leri gerçek dünyaya bağlıyor

ClubRare, müzayede için mevcut olan fiziksel öğeleri tanıtarak NFT alanına yeni bir soluk getirme amacında. Şimdiye kadar, NFT’ler yalnızca sanal alanda çalışıyordu. NFT’ler tarafından desteklenen ilk fiziksel ürün pazarı olan ClubRare, NFT platformlarının fayda odağını değiştiren yeni bir niş buldu.

ClubRare platformunda el çantaları, saatler, mücevherler, sanat eserleri, yiyecekler ve spor ayakkabıların tümü satışa sunuluyor. Gerçek dünya değeri, ClubRare alanındaki NFT’ler aracılığıyla ifade ediliyor.

Yalnızca sanal platformlar oluşturmak basittir. Herhangi bir geliştirici, işleri yoluna koyabilir ve sanal bir NFT pazar yeri projesi oluşturabilir. Fiziksel bir mal NFT pazarı farklı bir kulvar olarak görülebilir.

Manta Network, DeFi gizliliğini yeni düzeylere taşıyor

Şimdiye kadar, DeFi gizlilik çözümlerinin çalışması için donanım katmanlarına ihtiyacı vardı. Manta Ağı, işleri tamamen yeni bir düzeye taşıdı ve sorunları çözmek için zk-SNARK şifreleme teknolojisini kullanıyor. Alt tabakadan inşa edilen Manta, Polkadot Parachain müzayedeleri için gizlilik sağlar ve kullanıcılara istedikleri egemenliği verir.

DeFi endüstrisindeki gizlilik birçok fayda sağlar. Bunlardan biri de güvenlik ihlallerinin önlenmesidir. Bir projenin kodunda güvenlik açıkları bulunsa bile, bilgisayar korsanı kod yamalanana kadar fazla zarar veremez. Kullanıcı anonimliği, bilgisayar korsanlarının ve kötü niyetli kişilerin cüzdan adreslerine ve işlem karmalarına erişimi olmamasını sağlar, böylece web3 alanı içinde başka bir güvenlik katmanı oluşturur.

Ayrıca eliptik analiz ve diğer yöntemlerle kanıtlandığı üzere, sınırlılıkları olan takma isimli işlemler istemeyen web3 kullanıcıları için yeni bir paradigma oluşturmaktadır. Tam gizlilik hayati önem taşır ve endüstri, DeFi alanında daha fazla Manta ismini daha fazla görebilir.

Exotic Markets merkezi olmayan varlık yönetimini sağlar

Solana tabanlı bir DeFi varlık yönetimi çözümü olan Exotic Markets, web3 alanına portföy yönetimi araçları için yeni bir paradigma kazandırdı. Exotic Markets, kullanıcıların portföyleri için en iyi DeFi yatırım stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olacak egzotik bir asistanı tanıttı.

Ürünler için üç temel çalışma prensibini kullanan Exotic Markets, DeFi piyasalarının nasıl hareket ettiğinden bağımsız olarak kâr getiren modeller geliştirdi. Risk toleransı, pazar görüşü ve yatırım vadesini kullanan Exotic Markets, kullanıcıları kâr optimizasyonu için yönlendirir.

Exotic Markets ekibi, geliştiricilerin projelerini her türlü avantajla dağıtmalarına izin vermek için mimarisini açarak bunu daha da ileriye taşıdı. Platform, geliştiricilerin yola bağlı ürünler, tek ürün teklifleri ve araçlar oluşturmasına olanak tanır.

Getiri üreten sabit paralar gibi yeniliklerle, Exotic Markets, servet yaratma araçlarını herkesin kullanımına sunma konusunda ön saflarda yer almaya iddiasına sahip.

2022 ve ötesinde DeFi alanı için ne bekleniyor?

DeFi alanı büyümeye ve olgunlaşmaya devam ettikçe, insanlık hayatın farklı sektörlerinde DeFi’nin yükselişini görecek. 2022, DeFi endüstrisinin patlayacağı ve web3 teknolojilerinin benimsenmesinde sorumluluk üstleneceği bir yıl olma potansiyeline sahip.

Dünya web2.0’dan web3.0’a geçiyor. Büyük teknoloji bile eylemin bir parçasını istiyor ve bu şirketler DeFi pastasından bir pay almaya çalışıyor. Sorun şu ki, merkezsizlik web3 alanını yönetiyor ve merkezi kuruluşlar kendilerine bu alanda yer bulamıyor.

Web3 endüstrisini stratejik bir avantaj kazandırır ve merkezi teknolojilerin inovasyonunu engelleyen bürokrasiyi azaltır. 2022 ve sonrası, sektörün henüz en yüksek büyüme aşaması olacak.

Yeni kullanıcılar piyasaya girecek ve o zaman web3 teknolojilerinin büyük ölçüde benimsendiği dönem gerçekleşecek. Bu yeni çağa DeFi projeleri öncülük edecek gibi gözüküyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin