Silikon vadisine rağmen Web3, hızla projelerin odak noktası oluyor
Silikon vadisine rağmen Web3, hızla projelerin odak noktası oluyor

Silikon vadisine rağmen Web3, hızla projelerin odak noktası oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 Electric Capital Geliştirici Raporu, Web3’e aktarılan kaynakların hızla arttığını gösteriyor. Rapordan elde edilen en ilginç bilgiler arasında, 100 milyar doların üzerinde akıllı sözleşme değerinin 1000’e yakın tam zamanlı geliştiriciden geldiği gerçeği yer alıyor.

5 Ocak’ta yayınlanan 2021 Electric Capital Geliştirici Raporu, 500.000’den fazla kod deposunu ve 160 milyon kod taahhüdünü kapsıyor.

Odak noktası, özellikle merkezi olmayan teknoloji alanındaki en hızlı büyüyen nişlerden biri olan Web3’tü. Rapor, Web3 geliştiricilerinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söyleyerek bu hızlı büyümeye dikkat çekiyor.

Önemli noktalardan biri, aylık 18.000’den fazla aktif geliştiricinin açık kaynaklı kripto ve Web3 projelerinde kod taahhüt etmesi ve 2021’de 34.000’den fazla yeni geliştiricinin bunu yapmasıdır. İkincisi, niş tarihindeki en yüksek seviyeydi.

Belki de en ilginç içgörü, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında 100 milyar doların üzerinde kilitli değerden 1000’e yakın tam zamanlı geliştiricinin sorumlu olduğuydu. DeFi, projelerin nispeten küçük bir bölümünün en başarılı olduğunu görme eğilimindedir, bu yüzden bu çok şaşırtıcı değil.

2021’de sektöre katılan aktif geliştiricilerde %65’lik bir artışla 2021, Web3 için harika bir yıldı. Bitcoin ve Ethereum, geliştirme için hâlâ en popüler ekosistemler olsa da, diğerleri de hızla büyüyor. Polkadot, Cosmos, Solana, BSC, Polygon ve Cardano’nun hepsinin aylık 250’den fazla aktif geliştiricisi var.

Web3 artık projelerin ana odak noktası

Web3, geliştiricilerin ve ekiplerin kafasında uzun yıllardır demlenen bir fikirdir. Projeler söz konusu çözümler üzerinde çalışıyor, ancak bu çözümler belki de geçen yıla kadar gerçekten başarılı oldu. Polkadot, Web3’e öncülük eden böyle bir projedir, ancak daha pek çoğu var.

Merkezi olmayan bir internet fikri çekici ve çok daha adil bir web’e işaret ediyor. Ancak, herkes bu fikre tamamen hevesli değil. Örneğin Elon Musk, kripto topluluğu tarafından yuvarlak bir şekilde eleştirilen bir tweet’te Web3’ü “bs” olarak adlandırdı.

Teknoloji endüstrisinin önde gelen isimlerinden biri olan Jack Dorsey, Web3’ün VC’ler tarafından kontrol edildiğini düşünüyor. Çok fazla tartışmaya yol açan bir tweet’te girişimci, VC’lerin son kullanıcıların değil Web3’ün faydalarının çoğunu alacağını söyledi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bazı yatırımcılar geri adım attı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin