featured

Stabil coinler (Tether, USDC) Bitcoin fiyatını nasıl etkiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı 10 Kasım tarihinde 69.000’e ulaşmasının ardından son 15 gün içerisinde yüzde 15 düşüş kaydetti. BTC fiyatı 60.000 dolar eşiğinin altına geriledi ve yazım sırasında 58.350 dolarda işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı dün 55.600 dolara geriledi fakat piyasa şu anda toparlanıyor gibi görünüyor. Piyasa toparlamasında etkili faktörlerden birinin Tether olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazıda stabil coinlerin rolünün olup olmadığı ve borsalardaki mevcut fiyat hareketlerine değinilecek.

Santiment’ verilerine göre son 24 saat içerisinde stabil coinlere önemli girişler kaydedildi. Veriler, Tether’in birkaç saat içinde platformlara aktarılan 770 milyon doların üzerinde en yüksek borsa girişlerini kaydettiğini ortaya koyuyor.

USDT artışı, Ekim ayı rallisini tetiklemişti!

Buna benzer girişler USDC için de geçerliydi. Döviz transferlerinde 454 milyon doların üzerinde token gözlemlendi ve 4 ayın en yüksek seviyesi oldu. Bu girişlerin “dipten satın alma” stratejisi olduğu söylemek yanlış olmaz. Grafik incelenecek olursa Eylül ayı sonlarında benzer bir USDT artışı, Ekim ayındaki ralliyi de tetikledi.

Bu, satın alma baskısına dayalı piyasa toparlanmasının güçlü bir işareti olsa da, diğer değişkenleri de değerlendirmek gerekli.

Stabilcoin Arz Oranı (SSR), Bitcoin arzı ile BTC’de belirtilen stabil coin arzı arasındaki orana deniliyor. SSR oranı düşük olduğu zaman genellikle satın alma gücünün daha fazla Bitcoin elde etmek için stabil coinlerde olduğunu gösterir.

Yukarıda yer alan grafikte, SSR oranının 2021 yılının ilk yarısında yüksek bir değerde olduğunu ancak o zamandan beri gerilediği görülüyor. Temmuz ayında en düşük seviyeye ulaştıktan sonra, şimdi arz/talep dinamiğinde bir değişiklik oluşuyor. Stabil coinlere artan giriş olduğu için Bitcoin fiyatını olumlu etkilenebilir.

365 günlük MVRV oranının analizi, Bitcoin’in 2021 yılının ikinci çeyreğinde tanık olunan seviyelere henüz ulaşmadığı için hâlâ bir yatırım bölgesinde olduğunu ortaya koyuyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin