Kurumsal yatırımcı geri mi dönüyor? BTC ürünlerine ilgi arttı
Kurumsal yatırımcı geri mi dönüyor? BTC ürünlerine ilgi arttı

Kurumsal yatırımcı geri mi dönüyor? BTC ürünlerine ilgi arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) yatırım ürünleri geçen hafta 14 milyon dolar değerinde giriş gördü. Ethereum ise 16 milyon dolarlık çıkışlarla baskı altında kaldı.

6 haftalık önemli bir düzeltmeden sonra, kripto piyasası son birkaç gün içinde makul fiyat artışlarıyla geri döndü. Son hafta boyunca, dijital varlık yatırım ürünleri 14 milyon dolar değerinde girişler gördüğü için kurumsal kripto para akışları pozitife döndü. BTC ve çoklu varlık yatırım ürünleri en son girişe öncülük etti.

Bitcoin (BTC), geçen haftaki fon girişleriyle biraz nefes aldı

Yönetim altındaki küresel kripto varlıklarının (AUM) toplam değeri geçen hafta 50 milyar doların üzerinde kaldı. Bununla birlikte, sayı Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyeye düştü. Geçen yıl Kasım ayında kripto AUM, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 86 milyar dolara ulaştı.

CoinShares haftalık dijital varlık fonu akışları raporunda şunlar yazıldı:

“Bitcoin (BTC), önceki 5 hafta içinde AuM’nin %1’ini temsil eden 317 milyon ABD doları tutarında çıkışa uğradıktan sonra geçen hafta toplam 14 milyon ABD doları giriş gördü. Altcoinlerden Cardano, Polkadot ve Solana sırasıyla 1,5 milyon ABD doları, 1,5 milyon ABD doları ve 1,4 milyon ABD doları tutarında giriş gördü. Yatırımcılar geçen hafta 8 milyon ABD doları ile pozisyonlara çok varlıklı yatırım ürünleri eklemeye devam ediyor.”

Kurumsal kripto çıkışları, Ocak 2022’nin ikinci haftasında düşmeye başladı. Girişlerdeki son artış, olumlu piyasa duyarlılığının geri döndüğünü gösteriyor.

Ethereum üzerindeki baskı

ETH, son 4 hafta içinde ilk 3 arasında en çok etkilenen kripto varlık olmaya devam etti. Dijital varlık bu yıla 3.800 $ fiyat seviyesinden başladı ve 24 Ocak 2022’de 2.300 $’ın altına düştü. Kurumsal para fiyat trendini takip etti ve söz konusu dönemde çıkışlar arttı. Geçen hafta bile, ETH yatırım ürünlerinde toplam 16 milyon dolarlık çıkış görüldü.

“Ethereum, geçen hafta 16 milyon ABD doları tutarında çıkışlar görmeye devam ediyor. Mevcut 7 haftalık çıkış akışı şu anda toplam 245 milyon ABD doları veya AuM’nin %2’si, yatırımcılar arasındaki son düşüşün çoğunun Bitcoin (BTC) yerine Ethereum’a (ETH) odaklandığını vurguluyor ”dedi.

Yönetim altındaki ETH ile ilgili kripto varlıklarının toplam değeri şu anda yaklaşık 12,5 milyar dolar.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin