Kurumlar Bitcoin biriktirmeye devam ediyor: Coinbase’de dev BTC alımı
Kurumlar Bitcoin biriktirmeye devam ediyor: Coinbase’de dev BTC alımı

BTC tüm zamanlar rekoru kırarken bu gelişme herkesi şoke etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı aya gitti. Ancak işlem ücretleri de aynı roket üzerinde yer alıyor.

Bitcoin fiyatındaki artıştan memnun musunuz? Servetinizin bir kısmını madencilerle paylaşabilirsiniz. Bitcoin işlem ücretleri, boğa koşusu ve kripto piyasalarındaki genel iyimserliğin ardından çılgınca bir hızla artıyor. Bu da yatırımcıları şoke ediyor.

Geçen hafta, Bitcoin fiyatları önemli ölçüde yükseldi. Önceki ATH’yi kırdı ve 23100 $’ın üzerine çıktı. Ancak işlem ücretleri neredeyse Bitcoin’in fiyatlarına paralel olarak yükseldi.

Price of Bitcoin in 2020

Bitcoin ücretleri

Yaklaşık 5 gün içinde, Bitcoin hodlerlerı için ortalama işlem ücreti 13 Aralık 2020’de 2.71 $’dan 18 Aralık’ta 11.9 $’a çıkarak %439’luk bir artışı temsil etti. Diğer bir deyişle, haftanın her günü, ortalama Bitcoin işlemi bir önceki güne göre neredeyse %90 daha pahalıydı.

Average Bitcoin fee during december of 2020. Image Bitinfocharts

Bu artışla birlikte, Bitcoin göndermenin maliyeti tehlikeli bir şekilde 2020 Ekim ayı sonunda ulaşılan yıllık olarak en yüksek seviye olan 13.15 $’a yaklaştı.

Ancak rakam, 2017 boğa koşusu sırasındaki ortalama işlem ücretine kıyasla soluk kalıyor. O zamanlar, Bitcoin işlem ücreti ortalama 55 dolardı. Bu da “dijital para” olarak kullanılmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Sonrasında ise daha büyük blok boyutları karşılığında daha düşük ücretler ve daha yüksek hız vaat eden Bitcoin Cash gibi rakip forklar oluşturmak için bu durum, mükemmel bir mazeret haline geldi.

Ücretler neden artıyor?

Bitcoin’in fiyatı rekor seviyelere ulaştı, bu nedenle bir işlemin dolar maliyeti, her Bitcoin tokenının değerlemesi arttıkça yükselme eğilimindedir.

Bitcoin daha çok kullanılıyor ve alınıp satılıyor. Bununla birlikte, ağın tasarım gereği kendi sınırlamaları vardır ve her blok yalnızca az miktarda bilgi içerebilir. Daha fazla kullanıcı Bitcoin göndermeye çalıştıkça, işlemler en yakın bloktaki bir yer için “mücadele ediyor”. Bu nedenle, birisi madencilere ne kadar çok para ödemek isterse, işlemleri o kadar hızlı onaylanacaktır.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Bitcoin ücretleri dalgalı bir seyir izleyerek önemli ani artışların ardından düştü. Eğilim devam ederse, ortalama ücret birkaç gün içinde muhtemelen normal seviyelere dönecektir.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin