MicroStrategy, yılın son Bitcoin indirimini kaçırmadı!

MicroStrategy’nin bu başvurusu Bitcoin fiyatını fırlatmış olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün, lider kripto para birimi beklenmedik şekilde yüzde 10 arttı. Çoğunluk BTC’nin daha fazla düşeceğini bekliyordu. Ancak ters köşe yapan Bitcoin, fiyatını yüzde 10 artırdı. Bu artışın arkasında ise birçok sebep bulunurken, en dikkat çekeni ise MicroStrategy oldu.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 21.000$ seviyesinin üzerine çıkmak için %10’un üzerine fırladı. Haftanın son iş gününde yapılan bu hareketin nedenleri arandı. MicroStrategy’nin daha fazla Bitcoin satın almak için 500 milyon dolarlık MSTR hisse senedi satmak için SEC’e başvurması, piyasada yükseliş hissini tavana vurdu.

MicroStrategy’den yeniden Bitcoin adımı

9 Eylül Cuma günü dev şirket MicroStrategy yeni alımlar için atağa kalktı. Rezervinde önemli BTC’ye sahip olan şirket bunu artırmak istiyor. Ayrıca daha ucuz fiyattan toplamaya niyetli olan Amerikalı şirket, ortalamayı iyice aşağı çekmenin peşinde.

MicroStrategy 9 Eylül’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yatırım bankaları Cowen & Co. ve BTIG LLC aracılığıyla 500 milyon dolarlık A Sınıfı MSTR hissesi satmak için teklif sundu. Gelirler, “Bitcoin alımı da dahil olmak üzere genel kurumsal amaçlar” için kullanılacağı belirtildi.

Yazılım şirketinde CEO olarak görev yapan Saylor geçtiğimiz aylarda görevini bırakmıştı. Bu da daha çok kripto alanına gireceğine bizlere göstermişti.

Görevini bırakan Michael Saylor’dan sonra bile şirket Bitcoin satın alma stratejisinden vazgeçmiyor. Şu anda Saylor, yönetim kurulu başkanı ve Bitcoin’e odaklanmaya devam edecek. 

Diğer yandan Microstrategy, toplamda 3,977 milyar dolarlık varlığa sahip. Şirketin elinde tam tamına 129,699 Bitcoin var. Bu varlıkların ortalama değeri ise 30.664 dolar.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin