Bitcoin’de dipten satın alma için erken mi? BTC’nin önündeki risk ne?
Bitcoin’de dipten satın alma için erken mi? BTC’nin önündeki risk ne?

Bitcoin’de dipten satın alma için erken mi? BTC’nin önündeki risk ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$’dan şaşırtıcı bir şekilde %47 oranında değer kaybetmiş olsa da, bazı temel veriler, bu noktaların hâlâ dip olmadığı konusunda sinyaller veriyor.

Bitcoin’in geçen hafta yoğun bir şekilde düşmesine rağmen, Bitcoin vadeli işlemleri açık pozisyonları yüksek kalmaya devam ediyor. Geçmiş eğilimler, BTC açık pozisyonu nötr hale gelmedikçe veya negatife dönmedikçe, düzeltmeyi henüz bitirmeyebileceğimizi gösteriyor.

Teknik grafikte de Bitcoin, 36.500 $ seviyelerinin altında bir günlük kapanış gördü. Bu, 25 Temmuz 2021’den bu yana en düşük günlük kapanış. Twitter hesabı BTC Ninja, Bitcoin’in 0,789 fib değeri altında bir kapanış verdiğini yazıyor. Bu nedenle, Bitcoin’in 33 bin dolara ve hatta daha da altına düşmesiyle daha fazla düşüş bekleyebiliriz.

Bitcoin (BTC) madenci satışları geliyor mu?

Bitcoin madencileri bu son düzeltmede şu ana kadar yoğun bir şekilde biriktiriyor. Veriler, Bitcoin’in 45.000 dolardan 38.000 dolara düzeltmesiyle son iki hafta içinde madencilerin 6000’den fazla Bitcoin biriktirdiğini gösteriyor.

Ancak şu anda Bitcoin madenci üretim maliyeti olan 34.000 dolara çok yakınız. Şimdi, BTC fiyatı daha fazla düşmeye devam ederse, Bitcoin madencilerinden gelen ağır satış ve kapitülasyonları görebiliriz. Geçen hafta BTC 42,000 dolar civarında işlem görürken, kripto analisti @venturefounder şunları yazdı:

#Bitcoin’in şimdiye kadarki en kötü düşüşleri, madencilerin kapitülasyonundan kaynaklandı (Aralık 2018, Mart 2020). Bitcoin üretim maliyetlerinin altına düştüğünde, BTC satışının hızlanacağı görülebilir. Öyle ki Mayıs ayında 30 bin dolar seviyeleri, Bitcoin’in madenci kapitülasyonu için risk altında olduğunu göstermişti. Mevcut üretim maliyeti, şu anki fiyatın %20 altında yani 34 bin dolarda bulunuyor.

Bitcoin’in Nasdaq ile ilişkisi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

Kriptodaki mevcut düzeltmenin ABD hisse senedi piyasasındaki daha geniş satışları takip ettiğini biliyoruz. Popüler piyasa analisti Will Clemente şöyle yazıyor:

Bu hafta Bitcoin’in Nasdaq ile korelasyonu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. BTC’ye özel akışlara neden olacak bir katalizör olmadan, şimdilik, yüksek betaya sahip hisse senetlerinden riskten kaçınma davranışını izliyor.

Öte yandan, S&P 500 200-DMA’nın altına düştü. bu, mevcut korelasyon göz önüne alındığında kripto alanında daha fazla tasfiyeye neden olabilir, böylece kripto pazarında da olası bir dalga etkisi yaratabilir. Bitcoin ile birlikte altcoin’ler de sert bir düzeltmeye girdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin