Bloomberg analistleri Bitcoin için yeni öngörülerini açıkladı!
Bloomberg analistleri Bitcoin için yeni öngörülerini açıkladı!

Bloomberg analistleri Bitcoin için yeni öngörülerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg tarafından yayımlanan son raporda Bitcoin ve altın ile ilgili hayli dikkat çeken ifadelere yer verildi. Rapora göre Bitcoin’in performansı, altınla karşılaştırıldığında pek çok ekonomik faydaya sahip ve bu kriz, BTC’nin geleneksel pazarlarla aynı konumda olmadığını gösterdi. Bloomberg ayrıca Bitcoin’in yüksek volatilitesini de kaybettiğini kaydetti.https://kriptoparahaber.com/unlu-yatirimcilardan-halving-oncesi-icin-dikkat-ceken-bitcoin-tahminleri.html

Bloomberg: “Bitcoin olgunlaştıkça altın gibi bir hale gelecek.”

2020 “Bitcoin Olgunluk Sıçraması” raporu, Bitcoin’in diğer kripto paralardan neden ayrıldığını ve hisse senedi piyasasını sarsan mevcut finansal krizin bir sonucu olarak 2020’de altın gibi bir varlığa nasıl dönüşebileceğini gösteriyor.

Bitcoin finansal bir krizden doğdu. Bu yüzden bunun üstesinden gelmeyi ve ayakta kalmayı biliyor. Bloomberg, S&P 500’e kıyasla Bitcoin fiyatlarının dramatik bir şekilde düşmediğini, bu nedenle BTC’nin “altın benzeri bir benimseme, olgunluk ve performansa geçiş” aşamasında olduğunu ifade etti.

Bitcoin geçtiğimiz yıl S&P 500 ortalamasının yaklaşık 5 katı oynaklığa sahip olmasına rağmen, kripto para 2020’de sadece %5 düştü. S&P 500’ün düşüş oranı ise neredeyse %22.

“BTC çok yakında riskli varlık olarak anılmaktan kurtulacak.”

Raporda, Bitcoin ile altının sık sık karşılaştırılması dikkat çekti. Bloomberg’deki analistler, yakında ekosistemdeki en önemli kripto para biriminin “riskli spekülatif varlık” olarak kabul edilmeyeceğine ve Bitcoin’in bu sürecin atlatılmasının ardından “altın versiyonu” olarak ele alınabileceğine inanıyorlar.

Bitcoin’in olgunlaşma süreci, spekülatif takdirden altına benzeyen bir değer deposu mekanizmasına kadar devam etmeli. Bitcoin’in altınla ilişkisi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Benzeri görülmemiş niceliksel genişleme ‘yarı para birimlerini’ destekliyor.

Ayrıca Bloomberg, piyasa olgunluğunun bir başka belirtisi olarak, Bitcoin’in yıllık bazda %40 arttığını ve S&P 500’ün %15 gerilediğini gözler önüne serdi.

Son birkaç yıldır Bitcoin’in iyi bir yatırım olduğu kanıtlandı ancak fiat’ın yerini alması için bu yeterli mi? Söylemesi zor ama Bloomberg bu konuda iyimser görünüyor. Şimdilik BTC, hisse senetlerine göre çok iyi gidiyor ve ekosisteme giderek daha fazla yatırımcı çekiyor. Ve bu da elbette bir başka olgunluk işareti.

zycrypto

Ünlü yatırımcılardan halving öncesi için dikkat çeken Bitcoin tahminleri


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin