Blockstack CEO’su: “Bir sonraki dalgada piyasa büyüyecek.”
Blockstack CEO’su: “Bir sonraki dalgada piyasa büyüyecek.”

Blockstack CEO’su: “Piyasa şu anda kışta ama gelecek dalga çok büyük olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain’in 2008 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana, dünya çapında 80.000’den fazla dijital defter projesi başlatıldı. 2016 yılında, toplam 29 kripto projesi ICO aracılığıyla 6 milyar dolar toplarken 2017’de 871 ICO, 6 milyar dolar daha toplayarak Blockchain sektörüne doğru bir yatırım dalgası oluşturdu. 2018’de ise 800 ICO kendi Blockchain ürünlerini açıkladı. Fakat Blockstack CEO’su Muneeb Ali, kripto kışının bunların çoğunun ölümüne neden olabileceği düşünülüyor.

Fonlamalarda ciddi düşüş yaşanıyor

Blockchain platformu Blockstack‘ın baş işletme sorumlusu Ali, dijital proje girişimlerine yapılan fonlamaların azaldığını belirtiyor. Ali çoğu ICO projesinin bir Blockchain ürünü ortaya koyamadığının ve bu nedenle yatırımcılar arasındaki güvenin, son zamanların en düşük seviyesine geldiğini vurguluyor.  Sonuç olarak bu durum, finansman hedeflerini karşılamak için iyi planları bile etkileyebilir. Muneeb Ali konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

İnkar ya da küçümsemeye gerek yok. Finansman desteği muhtemelen kuruyacak ve projelerin kapandığını görmeye başlayacağız.

 “Piyasanın şu anki aşaması internetin ‘çevirmeli çağına’ benziyor.”

2018, kripto para piyasasının en kötü yıllarından biri oldu. Hemen hemen her kripto varlığı önemli kayıplar verdi. Bunların arasında Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi büyük kripto paralarda var. Piyasa ICO’ların, yatırımcıların Blockchain platformlarını geliştirmeleri için lider kripto para birimlerini biriktirdiğini belirterek, zararlar için ICO projelerini suçluyor. Ancak, sonuçta, bunların birçoğu ürünü teslim edemedi ya da vaat edilen yol haritasının gerisinde kaldı. Bütün bunlar olurken ICO’ları fiat paralara çevirmek için topladıkları paraları bozduruyorlar ve düşük talebe karşı arzı yükseltiyorlar.

Ali, birçok blok projenin ölümünün kripto pazarı için uzun vadede iyi haber olabileceğini  söylüyor. Blockstack yöneticisi, kripto piyasasının şu anki aşamasının internetin “çevirmeli çağına” benzediğini belirtiyor. Başarısızlık, pratik olmayan fikirler ve hipe dayalı yatırımlarda önemli bir olasılıktı. Bu da -şimdi- finansman azaldıkça aşağıya iniyor. Yatırımcılar daha akıllı hale geliyor ve büyük olasılıkla sermayelerini iyi durumda olan ve Blockchain’in pratiklerinden kaynaklanan projelere yatırıyorlar.

BitMEX araştırması: "ICO’ların gerçekleşmiş net kârı 727 milyon dolar."

Blockstack CEO’su: “Bir sonraki dalgada piyasa büyüyecek.”

İddialar, bu yıl başlatılan Blockchain ICO’larının toplam sayısı ve bunların arasından kaç tanesi finansman hedeflerini karşıladığını doğrulayarak teyit edilebilir. Kripto para veri şirketi ICORating’e göre, ilk ve ikinci mali çeyrekler arasında Blockchain işletmelerinin finansmanı 3,3 milyar dolardan 5,5 milyar dolara yükseldi. O zaman bile çok az sayıda ICO fon toplayabildi, geri kalanlar ise başarısızlığa uğradı. Bu veriler yatırımcıların Blockchain teknolojisinin potansiyeline inanmaya devam ettiklerini, ancak sadece birkaç ekibe güvendiklerini kanıtlıyor. Ali konuya yönelik şunları söylüyor:

Ancak sondan çok uzaktayız. Bir sonraki dalgada piyasa büyüyecek ve kriptonun çevirmeli çağının çok ötesinde olacağız.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin