BitPay, Circle (USD) Coin ve Gemini Dollar’ı artık kabul ediyor
BitPay, Circle (USD) Coin ve Gemini Dollar’ı artık kabul ediyor

BitPay, Circle (USD) Coin ve Gemini Dollar’ı platformuna ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün bir basın açıklamasında, en büyük Bitcoin ödeme sağlayıcısı olan Bitpay, artık iki farklı para biriminde anlaşmayı desteklediklerini açıkladı: Circle (USD) Coin ve Gemini Dollar.

BitPay, Circle (USD) Coin ve Gemini Dollar’ı artık kabul ediyor

Stablecoin’leri ekleme kararı, bu değişken dönemlerde mükemmel bir anlam ifade ediyor. Trader’ların BTC veya BCH’dan alınan ödemeleri bir stablecoin’e dönüştürerek herhangi bir piyasa volatilitesinden kaçınmasına izin veriyor. BitPay’in kurucu ortağı ve CEO’su Stephen Pair, konuya yönelik şunları söyledi:

USDC ve GUSD stabil tokenlerinin tanıtımı, BitPay müşterilerine stablecoin seçeneği vererek Bitcoin ve Bitcoin Cash’i tutmanın yeni bir alternatifini sunuyor.

Akılda tutulması gereken bir faktör de, BitPay’ı kullanarak zaten volatiliteyi önlemenini mümkün olduğu gerçeği. Platformda trader’lar tüm gelen ödemeleri doğrudan bir banka hesabına yatırmak zorunda kalıyor. Yeni eklemeyle, yalnızca Bitcoin’e yatırım yapan trader’lar artık temel olarak Bitcoin’i hedging eden GUSD veya USDC mevduatlarını alabilir. Kripto para biriminde banka borcuna karşı mevduat almanın bir başka avantajı da, BitPay’ın hafta sonları da dahil olmak üzere 365 gün boyunca kripto yerleşimlerini işlemesi.

Gemini Dollar (GUSD)  hakkında

Tahmin edebileceğiniz gibi, Gemini Dollar (GUSD) Gemini Borsası’na özgü. Eylül 2018’de piyasaya sürülen GUSD’u Gemini’ye yatırabilir ve istediğiniz zaman anında USD’ye dönüştürebilirsiniz. GUSD bir ERC20 tokeni ve ayrıca birkaç başka borsada da listeleniyor. GUSD/BTC ticaret çiftlerini şu adreste bulabilirsiniz: Bibox, HitBTC ve The Rock Trading ve daha fazlası. Mevcut GUSD arzı yaklaşık 1,2 milyon dolar seviyesinde yer alıyor ve her bir Gemini Dollar, State Street Bank ve Trust Company’de gerçek bir dolar ile destekleniyor.

Circle Coin (USDC) hakkında

GUSD’ye benzer şekilde USDC, bir ERC20 tokeni. Ayrıca 2018’de Eylül ayında piyasaya sürüldü, ancak şu anda 12 milyon dolarlık dolaşımdan çok daha fazla kripto para var. Circle’da kabul edilmenin dışında USDC’nin işlem hacmi Poloniex, LATOKEN ve KuCoin’den geliyor. Her bir Circle doları, akredite bir bankaya yatırılmış USD tarafından desteklenmekte. Bu fonlar USDC ile 1:1 oranını sağlamak için düzenli olarak denetlenir.

BitPay hakkında

2011 yılında kurulan Bitpay, en büyük Bitcoin ödeme işlemcisi. Geçtiğimiz yıl şirket, 1 milyar dolarlık bir hacme sahip olma yolunda ilerlediklerini bildirdi. Bir ödeme sağlayıcısı olmanın yanı sıra, şirket ayrıca BitPay Cüzdanı ve BitPay Prepaid Visa® Kartı gibi ürünlere de sahip.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin