BitMEX soruşturması piyasada paniğe neden oluyor
BitMEX soruşturması piyasada paniğe neden oluyor

BitMEX soruşturması piyasada paniğe neden oluyor, yatırımcılar para çekmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Emtia Vadeli İşlemleri ve Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kripto para birimi borsası ve türev devi BitMEX ile ilgili bir soruşturma başlattığına dair yaygın raporların ardından, şirket birçok müşterisinden çok fazla para çekme işlemine tanık oldu. Bu, büyük olasılıkla, problem devam ettikçe alım satım işlemlerinin büyük ölçüde etkilenmesi veya hatta tamamen kapatılması korkusundan kaynaklanmaktadır.

BitMEX en çok kan kaybeden

Büyük borsaların çoğuna giren ve çıkan fonların hareketini izleyen bir Twitter hesabı olan Token Analyst, Binance, Bitstamp, Bittrex, Poloniex ve BitMEX dahil 5 borsa hakkında 24 saatlik bir rapor yayınladı. Bu beş borsadan BitMEX en fazla kaybedendi ve 85 milyon dolardan fazla para çekildiğini gördü. Borsadaki mevduatın da not edilmesi önemli olabilir. Binance kullanıcıları aynı dönemde 54 milyon dolar çekti ancak Bitstamp’a 58 milyon dolar yatırıldı.

Seyşeller’de bulunan BitMEX, CFTC tarafından ABD’deki platformunda işlem yapma faaliyetine devam ettiği iddiasıyla soruşturuluyor. Kripto para birimleri, CFTC tarafından gerçek ürün olarak kabul edilir ve bu, regülatörün kripto bazlı vadeli işlemlerde yetki sahibi olduğu anlamına gelir. Bu kural nedeniyle, Amerikalıların alım satım faaliyetini kabul etmek için BitMEX’in ABD’de tam olarak tescilli olması gerekir.

BitMEX kara para aklıyor

BitMEX bu konularda ciddiye alınacak bir borsa, çünkü resmi web sitesine göre, vadeli işlem ve takas işlemleri için 100 kat kaldıraçla işlem yapabiliyor. Popüler bir iktisatçı ve kripto analisti olan Nouriel Roubini’ye göre, BitMEX “sistemik yasadışılıkla açıkça ilgileniyor” olabilir. Roubini, kısa bir süre önce bu kaldıraç işleminin trader’ların gereksiz risklere maruz kalması anlamına geleceğini belirtti.

Roubini, BitMEX’in kendi müşterisine karşı işlem yaptığını iddia etti ve yakın zamanda BitMEX ve CEO’su Arthur Hayes’in “AML/KYC’nin uygulanmamasından suçlu olduğunu iddia ettiği “Büyük Kripto Soygunu” başlıklı bir köşe yazısı yayınladı.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin