featured
BitDegree

BitDegree ICO Süreci Başladı. Özel Röportaj Burada

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzak eğitim alanında faaliyet göstermeye hazırlanan BitDegree oldukça geniş bir alan olan uzaktan eğitimi, blockchain teknolojisi ile birleştirerek fark yaratmaya hazırlanıyor. BitDegree CEO’su Andrius Putna ile enine boyuna bu konuları konuştuk.

Sayın Putna Merhaba  Nasılsınız? Sizi Tanıyabilir miyiz. BitDegree Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

– Merhaba. Adım Andrius Putna ve BitDegree’nin CEO’suyum. On yılı aşkın bir süredir yazılım mühendisiyim ve 2010’dan beri, dünyanın en büyük web hosting şirketlerinden Hostinger’da yol haritasını uygulamaktan sorumluyum. Hostinger da BitDegree’nin ana ortağıdır. Blockchain ve kriptopara konusuyla yakından ilgiliyim. Bu teknolojilerin geleceği temsil ettiğine ve yurtdışında önemli bir zaman geçirdikten sonra, dünyanın birçok eğitim sisteminin karşılaştığı sorunları gidermeye kesinlikle başvurabileceklerini fark ettim. Ben, BitDegree’de çalışan diğer herkesle birlikte, eğitimin evrensel bir hak olduğu konusunda aynı düşünceyi paylaşıyorum, şu andan itibaren herkes daha iyi olmalı ve özgür olmalı! BitDegree, eğitimde devrim yaratmak için blockchain, teşvik edilmiş öğrenme ve oyunlaştırma için ciddi bir şekilde çalışmaktadır!

Bitdegree Şirketinden Bahsedebilir misiniz?

– BitDegree, Litvanya’nın başkenti Vilnius’da kayıtlı bir Limited Şirkettir. Ancak ofisimiz, Litvanya’nın en büyük ikinci şehri olan Kaunas’tadır. BitDegree finansal piyasa katılımcılarının denetçisi olan Litvanya Bankası tarafından yasal olarak onaylanmıştır. Ayrıca Litvanya, Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi üyesi olan bir ükedir.

 

Teknik Sorular Sormak istiyorum. BitDegree’nin teknik yapısı ve nasıl çalıştığı ile ilgili açıklama yapabilirmisiniz.

White Paper dokümanımız mevcut ve BitDegree platformu geçiştikte içeriği güncelleniyor.Ayrıca, BitDegree’nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını özetleyen bir one pager dokümanımız var. BitDegree akıllı sözleşmesini Github’da bulabilirsiniz.

Bir prototip, minimum canlı ürün veya deneme sürüyor mu?

BitDegree’nin burada deneme amaçlı olarak bir prototip MVP var. BitDegree, bir MVP’nin iki nedenden dolayı gerekli olduğuna inanmaktadır: Birincisi, potansiyel token sahiplerinin BitDegree platformunun nasıl çalıştığı ve nasıl görünebileceği hakkındaki sorularını yanıtlar; İkincisi, bir MVP bize platformun ilk uygulayıcılarından gelen çok değerli geri bildirimleri ölçme şansı veriyor. Bu geliştirme döngüsü, geliştiricilerimize müşterilerin geri bildirimine dayalı ürünleri ekleme veya çıkarma fırsatı verir. Bu yaklaşım, ekibimizin BitDegree’nin büyüme hızını doğru bir şekilde ölçeklendirmesine yardımcı olur.

 

Gelelim ICO Sürecine.  Fonlar Nasıl kullanılacak? Yatırımcılar için önemli tarihler nelerdir?

BitDegree’nin token satışı sırasında, toplam 660 milyon BDG dağıtacağız. BitDegree vakfına yüzde 10 tahsis edeceğiz; BitDegree bursuna yüzde 25 katkı; Yüzde 51 kamuoyuna; BitDegree ekibine %10; %2 BDG ödül kampanyalarına, yüzde 2’sini danışmanlara ve ortaklara vericez. Dağılım Grafiğine buradan ulaşabilirsinizin.

BitDegree token satışı 1 Aralık 2017’de başlayacak. Sağlanan fonlar, BitDegree platformunu

geliştirmek için kullanılacaktır. Tezahürat satışı sırasında, 500 ETH miktarında soft cap oluşturmayı hedefliyoruz. Soft cap için hedefimizi tutturamazsak, BDG alıcıları ETH’yi geri alabilirler.

BitDegree tokenleri, BitDegree token satışının sona ermesinden sonraki haftalarda ticarete açılacaktır. BitDegree, zaten Nexchange kripto değişim platformuyla ortaklık yapıyor ve en büyük exchange isimleriyle müzakere sürecine hazırlanıyoruz.

 

İrtibat detaylarınız var mı?

Tabii ki. Eğer ilişki kurmak isterseniz, [email protected] adresine bir e-posta gönderin. Ayrıca, bizimle Telegram,‘da sohbet edebilir veya bu röportajda daha önce bahsettiğimiz herhangi konu ile ilgili sosyal medya kan

alını kullanarak iletişime geçebilirsiniz. Son derece kapsamlı bir web sitemiz var ve tabii ki sizi Facebook, Twitter’da bulabilirsiniz. Ayrıca blogumuzu düzenli olarak güncelliyoruz. Devrim niteliğindeki eğitim mesajımızı olabildiğince çok kişiye sunmak istiyoruz, bu nedenle normal iletişim yöntemleriyle durdurmadık.

Eklemek istediğini başka bir husus Var mı?

Evet, Topluluğumuzdan kısaca bahsetmek istiyorum. 000webhost’un 29 milyon kullanıcısıyla desteklenen büyüyen topluluğumuz, BitDegree projesinin arkasında duruyor! 2017 yılının son çeyreğinde, oyun eğitimi, eğitim ve proje yönetimi konularındaki uzmanlığı, BitDegree projesinin eğitimde devrim yaratma misyonunda başarılı olmasına yardımcı olacak uluslararası deneyimli bir danışman ekibi oluşturmaya başladık. Yazı yazarken bu danışma ekibi, Electronic Arts’ın kurucularından Jeff Burton’dan oluşur; devrimci Steve JobsSchool’un kurucusu Maurice de Hond; Stanford Doktora ve oyun uzmanı Dr. James K. Scarborough ve eski Coursera kıdemli müdürü Roberto Santana.

 

BitDegree’nin ana ortağı Hostinger’tır. Bulut tabanlı web barındırmanın öncülerinden olan 000webhost da destek veriyoruz. Son haftalarda Zcoin, SingularityNET ve Nexchange ile anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmalar, şifreleme (Zcoin), Yapay Zeka (SingularityNET) ve Nexchange (akıllı sözleşmeler) ile ilgili dersler geliştirmek için bu ortaklarımızla birlikte çalışmamızı sağlıyor. Gelecekte benzer ortaklıkların gelişeceğinden eminiz. Ayrıca ekim ayında BitDegree, Enterprise Ethereum Alliance ve Bitcoin Vakfının bir parçası oldu.

 

Yapmış olduğunuz görüşme için teşekkür ederiz. ICO sürecinizde başarılar diliyorum Sayın Putna.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin