Bitcoin'de bu metrik satın alma zamanının geldiğini söylüyor
Bitcoin'de bu metrik satın alma zamanının geldiğini söylüyor

Bitcoin’in fiyatı bir düzeltme aşamasında: Fraktal bu seviyelere işaret etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı, yazının yazıldığı sırada 24 saat içinde %7’lik bir düzeltmenin ardından 35.500 dolardan işlem görüyordu. Bununla birlikte, böyle bir düzeltme, BTC’yi 25.000 $ ‘a itebilecek çok daha büyük bir düzeltmenin sadece başlangıcı olabilir.

Pek çok yatırımcı boğa koşusunun devam etmesini bekliyor olsa da, bu rallinin devam etmesi biraz zaman alabilir. Ne de olsa bir süredir bir düzeltme olmadı. Şu anda listelerde konsolide olan Bitcoin ile her iki yönde bir hareket olabileceği belirtiliyor.

Bitcoin fiyat fraktalı

Ekteki grafik, Bitcoin zirvelerini, 42.000 $’lık mevcut ATH’yi ve Haziran 2019’da görülenleri karşılaştırdı. Yeni ATH, 2017’de zirveye ulaştıktan sonra Bitcoin konsolide olmadığı için 2017 ATH ile karşılaştırılmadı.

Dolayısıyla, daha önce de belirtildiği gibi, bu konsolidasyon yeni boğa döngüsüne neden olabilir veya kırılabilir.

İlk bakışta, konsolidasyon zararsız görünüyor: Basit bir devam kalıbı, açıkça bir yükseliş patlamasına işaret eden bir yükseliş flaması şeklinde. Bununla birlikte, daha yakından baktıktan sonra, bu modelin Haziran 2019’da yerel zirveden sonra ortaya çıkan modelin tam bir kopyası olduğu görülebilir.

Daire içine alınmış kısımlar, 2021 ve 2019 fiyat hareketlerinde görülen benzerlikleri temsil etmektedir. Aynısı RSI Göstergesi için de geçerlidir ve aynı 3 farklı düşük tepe noktası gösterir.

Bu bulgulara dayanarak, aşırı iyimserlik / karamsarlık zamanlarında kalıplar kendilerini tekrar etme eğiliminde olduklarından ve şu anda yatırımcılar getirilerinden bunaldığından Bitcoin çökmesi olasılığı daha belirgin hale geliyor.

Bu konsolidasyonun süresi belirlenemese de düşüşün boyutu olabilir. 2019’da fiyat, konsolidasyon modelinden çıktıktan sonra yaklaşık %28 düştü. Burada, benzer bir düşüşün BTC’yi 25.000 $ aralığına koyacağını varsayabiliriz. Düşüşün başlangıç ​​noktasını seçmek için, 2019 düşüşü POC çevresinde de meydana geldiğinden, hacim profili göstergesi kontrol noktasını [POC] belirlemek için kullanılabilir.

Düşüşü desteklemek

Tarih iyi bir hikaye anlatıyor. Bu nedenle aylık geçmiş verileri karşılaştırmak Ocak ayının da Bitcoin için en iyi ay olmadığını gösteriyor.

Aslında, Ocak %1 ortalama getiri ile ortalama %8 getiri elde ediyor. 2015, 2018 ve 2019 Ocak döneminde olumsuz getiri kaydetti. Ayrıca bu kısa oyunu destekleyen Bitcoin’in 1. çeyrek getirileri de gerçekten iyimser değil.

Fraktal kırılıyor

Fraktallar benzer görünebilir, ancak önemli bir fark, 2019’da konsolidasyonun düşüş görünümüne sahip bir oluşum olan azalan bir üçgen olmasıdır. Bununla birlikte, yazının yazıldığı sırada Bitcoin, eşit derecede yükseliş ve düşüş görünümüne sahip simetrik bir üçgende konsolide oluyordu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin