kripto para endüstrisi
Bitcoin’e olan ilginin düşmesi, kripto para endüstrisi için olumlu olur… Peki Nasıl?

Bitcoin’e olan ilginin düşmesi, kripto para endüstrisi için olumlu olur… Peki Nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir görüşe göre çabuk zengin olma hayali ile kripto piyasasında olan kişilerin piyasadan umudunu kesmesi, kripto para endüstrisi için daha uygun ve uzun vadeli bir gelecek oluşturmaya yardımcı olabilir.

Bitmek bilmeyen merkezsiz yapı haykırışlarına ve Bitcoin’in bir milyon dolar vb. gibi uçuk rakamlara çıkacağını iddia eden birçok demeç, fikir ve makaleye rağmen, kripto paraya olan ilgi son birkaç yıl içinde büyük ölçüde düştü.

Google arama trendlerine göre kripto para endüstrisi ilgisini kaybediyor

Google arama trendlerinden elde edilen veriler, Bitcoin için yapılan aramaların 2018 başından bu yana yüzde 60 azaldığını ve neredeyse iki yıl içinde en düşük seviyelere ulaştığını gösteriyor. Bitcoin’den sonra dünyanın ikinci en büyük kripto parası olan Ethereum için de benzer istatistikler mevcut.

Kullanıcılar yalnızca Bitcoin için daha az arama yapmıyor, daha az kripto para ürünü satın alıyorlar. Örneğin, bir grafik kartı üreticisi olan Nvidia, kripto paralara özel grafik kartlarının satışının 2018’in ilk çeyreğinde 289 milyon dolardan ikinci çeyrekte 18 milyon dolara düştüğünü doğruladı.

Ticaret hacimlerine göz attığımızda da bu yılın Ocak ayının başında zirveye ulaştığından bu yana büyük ölçüde düşüş görüyoruz. 7 Ocak’ta, kripto para piyasası kapitalizasyonu 835.51 milyar doların biraz üzerindeydi. Bugün geldiği durumda  215.91 milyar dolar olarak hesaplarsak  neredeyse yüzde 75’lik bir düşüş yaşandığını görüyoruz.

cryptocurrency market cap

Doğal olarak, kripto borsalarının işlem hacimlerinde de hızlı bir düşüşler görüldü. Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Coinbase’deki işlem hacmi, bu yılın Ocak ayından bu yana yüzde 83 oranında azaldı.

Kripto para piyasası serbest düşüşte mi yoksa konsolidasyonda mı?

Buna anlamanın iki yolu var gibi görünüyor. Kötümserler, kripto paraların anı yaşadıklarını ve belirsizliğe dönüştüğünü söylüyorlar. Öte yandan, uzun, vahşi batı ticaret döneminden sonra, kripto para piyasasının kendine geldiğini söylemek daha mantıklı olabilir.

2017’nin sonlarında ve 2018’in başlarında kripto para ticaretindeki büyük artış şüphesiz fiyatı yüksek fonlarla girip artıran ve yüksek fiyatlardan satış yapan insanlar tarafından yönlendirildi.

Bu ileri ticaret stratejisi Ocak ortasına kadar işe yaradı. O zamandan sonra  Bitcoin nispeten istikrarlı olduğundan, bu strateji ile ticaret yapan insanlar kripto para ticaretine daha az ilgi duymaya başladılar.

Çabuk zengin olma hayali ile piyasaya girenler kripto para endüstrisi için olumsuzluk oluşturuyor

Aslında, hızlı zengin olma zihniyetinin devam ettiği kripto para piyasasında 12 ay öncesine bakacak olursak sektörün daha az bilindiğini söyleyebiliriz. Bu iyi bir şey. Eğer kripto paralar, fanatiklerinin peşinden koştuğu gibi, geleceğin para birimi olarak düşünülüyorsa, piyasa sadece kısa vadeli düşünen insanlar ile bir yere gelemez.

Şimdilik, kripto para ödeme ürünlerinin genişlemesini görmek olumlu bir gelişme olacaktır. Eğer kripto paraların fiyatında volatilite de azalırsa, uzun vadede daha geniş çapta benimsenme için iyi bir durum olarak görülebilir. Ciddi bir iş kolu, bir gün içinde değerinin yarısını kaybedecek bir para biriminde ödeme kabul etmeyecektir.

Tersine, kripto paraların fiyatı sabit kalırsa, bu durum işletmelerin bir ödeme şekli olarak kullanımı için daha ideal olacak. Bu, kripto paraların hiçbir faydası olmadığını ve gerçek bir değeri olmadığını söyleyen eleştirmenlerin çoğunu susturan bir durum olarak ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, bunun gerçekleşmesi için endüstrinin, çabuk zengin olma hayali kuran kişilerden kurtulması gerekiyor. Sonuç olarak vurgun yapma düşüncesi ile piyasa giren kişiler bu piyasadan umutlarını yitirdikten sonra, kripto paralar gerçek potansiyelini göstermeye başlayabilir.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin