Bitcoin zirvede! Piyasadaki 'aşırı korku' son buldu
Bitcoin zirvede! Piyasadaki 'aşırı korku' son buldu

Bitcoin zirvede! Piyasadaki ‘aşırı korku’ son buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, bir aydan uzun bir süredir ilk kez 24.000 dolar sınırını aşarak yeni bir boğa koşusunun sinyallerini verdi. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi “aşırı korku”dan “korkuya” gitti. BTC, 24 saat içinde %8 artışla Çarşamba günü 24.120 dolar ile rekor seviyeye yükseldi ve Haziran ortasından bu yana görülmeyen seviyelerde işlem gördü.

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin 24.120 dolardan işlem görüyor. Ayrıca lider kripto paranın işlem hacmi son 24 saatte %7,97 değer kazanarak 49.929.803.913 dolara ulaştı. Ethereum’un şu anki fiyatı 1.608 dolar. Son 24 saatte 24.204.429.550 dolar işlem hacmine sahiptir.

Genel kripto piyasa değeri, 8 Ocak 2022’den bu yana ilk kez 1 trilyon doları aştı. Dünya çapındaki kripto piyasa değeri, bir önceki güne göre %4,86 artışla şu anda 1.07 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin, bir sonraki boğa koşusunun başlangıcını kaydetti

Yatırımcılar, Fed’in bir sonraki politika toplantısında daha uyumlu bir duruş sergileyeceği inancıyla teselli buldu. ABD merkez bankasından gelen daha sıkı para politikasının etkileri, hisse senetleri ve kripto para birimi gibi riskli varlıkları önemli ölçüde etkiledi. Bitcoin, 2022’nin başından bu yana yaklaşık %50 oranında düşüş kaydetti.

Çarşamba günü, BTC nihayet 73 günün ardından “aşırı korku” bölgesinden kurtuldu. Artış, BTC’deki haftalık %19’luk bir artışla bağlantılı ve boğalar piyasaya döndükçe trend devam edecek gibi görünüyor. Korku ve Açgözlülük Endeksi “aşırı korku”dan sadece “korku”ya yükseldi. Mevcut endeks an itibariyle 31 değeriyle ölçülüyor.

Bitcoin surges past $24K as crypto`s Fear and Greed Index shifts to 31 1

Korku ve Açgözlülük Endeksi, genel kripto piyasasının mevcut ruh halini 0 ila 100 arasında derecelendiren bir duyarlılık endeksidir. Bitcoin‘in birincil borsasından gelen hacim ve hakimiyet verileri kısmen bu Endeksi hesaplamak için kullanılır.

Federal Rezerv’in bir sonraki toplantısında oranları artırması bekleniyor, ancak artış oranına bağlı olarak kripto piyasası tepki verecek.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1549474760072957952

Kripto para birimlerinin mevcut finansal piyasalarla ilişkisiz alternatif bir değer kaynağı sağlaması gerekiyordu. Kurumsal para dijital varlıklara aktığında, Fed faiz oranlarını yükseltmeye başladığında ve yatırımcılar hisse senedi sattığında bu fikir gerçekleşmedi.

Bitcoin’in 22.700 dolar üzerindeki rallisi, kripto para biriminin 200 haftalık hareketli ortalamasını yeniden oluşturduğunu ve bir “trend dönüşü” için teknik temel oluşturduğunu gösteriyor.

Diğer taraftan Grayscale’in “Perspektifte Ayı Piyasaları” raporu, mevcut ayı piyasasının 250 gün daha devam edebileceğini iddia ediyor. Yatırımcılar, Bitcoin mevcut aralığının üzerinde bir günlük kapanış oluşturduğu için BTC fiyatının 27.000 ila 32.000 dolar aralığına taşınacağını tahmin ediyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin