Bitcoin'de yükseliş bekliyorsanız tekrar düşünün: Öncü metrik tarihi eşiğe geldi... Şimdi ne olacak?
Bitcoin'de yükseliş bekliyorsanız tekrar düşünün: Öncü metrik tarihi eşiğe geldi... Şimdi ne olacak?

Bitcoin’de yükseliş bekliyorsanız tekrar düşünün: Öncü metrik tarihi eşiğe geldi… Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın lider kripto parası Bitcoin, bu hafta oynaklığını artırdı. Bu durum tüm piyasayı etkisi altına aldı.

İvme Bu son Ethereum (ETH), Solana (SOL), Terra (LUNA) gibi kriptolarda boğaları destekliyor gibi görünüyor. Bitcoin ise kazançlarını koruyor ama çok büyük bir patlama yapmadı. SOL fiyatı, %22’lik bir kâr kaydediyor ve bu da onu kripto ilk 10’da en iyi performans gösteren varlık yapıyor.

Bu haberin yazıldığı sırada kripto toplam piyasası 2 trilyon dolarlık önemli eşiğin üzerinde duruyor.

Crypto Total Market Cap

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, nötr seviyede sabitlendi

Arcane Research’ün yakın tarihli bir raporuna göre, kripto piyasası katılımcıları bir yol ayrımında. Korku ve Açgözlülük endeksi, büyük bir artış gördükten sonra şu anda nötr seviyede.

Aşağıda görüldüğü gibi, araştırma firması metriği açgözlülük seviyelerinin biraz üzerinde olan 53’te gösteriyor. Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri yatay yönde hareket ettikçe, bu metrik de nötr bölgeye geldi.

Crypto Fear and Greed

Aralık 2021’den bu yana, piyasa katılımcıları, endeksin aşırı korkunun altında kaldığı iki ayrı zaman ile korkulu tarafa daha fazla eğiliyor gibi görünüyor. Her iki aşırı uçta da ani hareketler genellikle bir fiyatın tersine çevrildiğini gösteriyor.

Uzun korku dönemlerini bir açgözlülük dönemi izlediğinden, yukarıdaki tablo bu teze uyuyor. Bu sefer, piyasa katılımcıları açgözlülük hissettikçe, Arcane Research olası yeni bir tersine dönüşü ima ediyor:

Korku ve Açgözlülük Endeksi, hafta boyunca 50 civarında dalgalanarak nötr seviyelerde sabitlendi ve makul derecede dengeli bir piyasa hissiyatına işaret ediyor. Endeks şimdi on gün boyunca 50 civarında seyrediyor. Bu en son gerçekleştiğinde, piyasa hissiyatı kısa bir süre sonra korkuya düşmüştü.

Öncelikli Ggstergelerden elde edilen ek veriler, düşüş tezini destekliyor gibi görünüyor. Mevcut seviyelerinde, Bitcoin çok fazla dirence sahip. Aşağıda çok az destekle 30 milyon doların üzerinde talep emri var.

Kripto piyasasının geri kalanı BTC’den daha iyi performans göstermeye devam etse de, Bitcoin’in kısa vadeli performansı altcoin piyasasını etkileyecek. Yüksek miktarda talep sırası, bahsedildiği gibi olumsuzluk olduğunu gösteriyor, ancak şu anda piyasada yükseliş faktörleri var.

Bitbank analisti Yuya Hasegawa tarafından belirtildiği gibi, Bitcoin fiyatı Birleşik Krallık Hazine duyurusundan yararlandı. Finans kurumu, ödeme sistemini iyileştirmek için NFT ve istikrarlı paraları benimsemeyi planladığı için kriptoya ısınıyor gibi görünüyor.

Bu anlamda, eski AB üyesi, dijital varlıklara karşı daha dostça bir duruşa işaret ediyor. Bu varlık sınıfına ilişkin yeni Avrupa düzenlemesi düşmanca bir hal alırsa İngiltere, yeni bir kripto dostu ülke haline gelebilir.

Ek olarak kripto piyasası, teknoloji şirketlerinin hisselerindeki bir rahatlamadan faydalanıyor gibi görünüyor. Elon Musk’ın sosyal medya şirketi Twitter’ın %10’luk hissesini satın aldığını açıklamasının ardından teknoloji şirketlerinde toparlanma görülmüştü.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin