Bitcoin ve Sterlin, ABD doları karşısında güçsüz mü?

Bitcoin ve Sterlin, ABD doları karşısında güçsüz mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed’in faiz bakışı dünya ekonomisini bir hayli fazla etkiledi. Aslında burada etkilenen para birimleri oldu. Dolar endeksinin güçlü artışı hem geleneksel hem dijital para birimlerini etkisi altına aldı.

Faiz artırımının oluşmasına alınan önemler geçersiz kaldı. Dolar, Euro ve sterlin karşısında zafer kazandı. Aynı zaferi Bitcoin’de de görebildik. Oynaklığın artmasıyla birlikte DXY baskınlığını ortaya çıkardı.

Son 1 aylık süreçte ise Bitcoin ve Sterlin, dolar karşısında ayın volatilietiyi gösterdi. Hem BTC hem de İngiliz Sterlin oynaklığı ile dikkat çekti.

Bitcoin ve Sterlin, dolar karşısında oynak kaldı

Bitcoin ve Sterlin, son 30 gьn içinde ABD doları karşısında neredeyse aynı oynaklığı sahipti. Keskin bir rol değişimi gibi görünen olayda, Bitcoin’in İngiltere’nin ulusal para biriminden daha az değişken para haline gelmesi ise dikkat çekti.

Bloomberg tarafından paylaşılan verilerde Eylül ayında yaşanan oynaklığa dikkat çekti. Bitcoin’in oynaklığı Haziran ayından bu yana ve yine Ekim ayının başından bu yana önemli ölçüde azaldı. Bu, her para biriminin oynaklığını kabaca eşit bir noktaya getirdi.

Bitcoin, önceki çeyrekte en iyi performans gösteren varlıklardan biri oldu. Sadece hisse senetleri ve emtialar düşmeye devam ederken nispeten sabit kalmayı başarabildi. 

Eylül sonunda Sterlin çalkantılı bir oynaklık yaşadı. Bu da geleneksel para biriminin neredeyse ABD doları ile aynı pariteye gerilesine neden oldu. Aynı zamanda, çöken para birimleri arasında yükselen bir trend olan BTC/GBP ticaret çifti için işlem hacmi yükseliş gösterdi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin